sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viinirypäleen istutus & karaisua


Istutin tuossa ruukussa vuoden kasvaneen viinirypäle Himrodin kasvihuoneeseen.
Kaivoin sille ison kuopan kasvihuoneen seinustalle, josta rypäleen juuret pääsevät kasvamaan ulkopuolellekin. Näin sen juuret saavat vettä, kun ulkona sataa.
Täytin istutuskuopan rodomullalla. Kysyin Green Caren fb-sivuilla aina tiistaisin vastailevalta Minna -puutarhurilta, mikä multa Himrodille on parasta. Ja hän suositteli rodomultaa. Minna neuvoi myös, ettei tänä vuonna tarvitse lannoittaa.


Winterhard piti paikkansa ainakin ensimmäisenä talvena, pientä elämää näkyy silmuissa.Leikkausohjeet ovat kahden silmun takaa,
kukkii toukokuussa
kypsyy syyskuussa
leikkaus marras-helmikuussa
lannoitus maaliskuussaMeillä nuo silmujen välit ovat vähän pidemmät kuin etiketissä. Pari silmua mahtuu juuri ja juuri kuvaan ;)
Jätin kylläkin viime syksynä 3-5 silmua ja sitten leikkasin. Luin jostain, että kylmissä oloissa kannattaa jättää pidemmät versot. Osa kuitenkin kylmettyy talven aikana. Ja niinhän tässäkin on käynyt, päät näyttävät kuivilta. En tosin ole uskaltanut versoja keväällä katkaista, mitä nyt joku vahingossa napsahti poikki. Onneksi oli täysin kuivettunut ettei alkanut vuotamaan.


Siinä Himrod saa nyt kasvaa pitkin kasvihuoneen kattoa.


Ostin pienet rungolliset timjamin ja rosmariinin. Ne asustavat jo kasvarissa.


Kasvihuoneessa on ollut tosi lämpimiä päiviä pääsiäisestä lähtien.
Luukkuja täytyy availla ja sulkea.
Oliivi muutti varaston hämäristä kasvariin.Uudet gojimarjan alut ja aitoviikuna olivat muutaman päivän kasvarissa, mutta toin ne takaisin sisälle.


Tuoksupelargoni jäi pakkasöiksi kasvihuoneeseen ja sen uudet lehdet kylmettyivät heti.
Toivottavasti sieltä kasvaa uusia.


Kylvin ensimmäiset siemenet kasvarin multiin; tilliä ja hernettä.

 
Maissit ovat olleet myös muutamana päivänä kasvihuoneella.Tomaatit päivähoidossa.