tiistai 6. toukokuuta 2014

Postia Biolanilta


Tilasin Biolanin verkkokaupasta Kasvupenkkejä. Nämä ja muutkin parveketarhan tuotteet ovat Biolanin  juhlavuoden kampanjatuotteita, niitä myydään verkkokaupassa -50 % alennuksella. Toimitus omalle pihalle sisältyy hintaan. Biolan lähetti näistä minulle yhden kasvupenkin blogiyhteistyön merkeissä, samoin Luonnonlannoite kasvimaalle pakin sekä istutus- ja kasvupanos paketit. Suuret kiitokset Biolanille !  Pääsen pian kokeilemaan kasvimaalannoitetta, kunhan saan mullat ostettua uusiin kasvimaakehikoihin. Istutuspanoksia aion käyttää uusien hedelmäpuiden istuksessa, joista ostettuna on jo suklaakirsikka. Tilauksessa on mm. valkokirsikka Kauppilasta. Haluaisin myös uuden päärynäpuun Pepi- lajikkeesta. Marjoja on myös jotain hankintalistalla...
Näihin kasvupenkkeihin kuuluu vakiovarusteena kasteluallas, jonka vesivaraston luvataan riittävän satoikäisillä tomaatintaimilla vähintään viikon ajaksi ja pikkutaimilla paljon pidempään. Odotan suurella innolla, että pääsen tätä testailemaan. Tuntuu luksukselta, että tomaatteja ja muita tarvitsisi kastella vain kerran pari viikossa. Aikaisemmin en ole pystynyt olemaan lämpiminä kesäpäivinä pois kotoa puolta päivää pidempään, kun taimet ovat jo nyypähtäneet. Kastelualtaan päälle laitetaan kasvusäkki, ne ovat vielä hankkimatta. Kasvupenkit näyttävät siisteiltä kasvihuoneessa, niihin on myös kannet mukana. Ennen ja jälkeen kasvukauden penkit ovat käteviä pikkutasoja ja sisälle voi laittaa ruukkuja ja kasvihuoneen koristetavaraa säilytykseen.Ostin tänään orvokkeja ja ruusuja haudalle istutettavaksi. Sunnuntainahan on Äitienpäivä <3

 Viiniköynnökset ovat myös heränneet.


Nostin nämä kuukausimansikat maasta ja istutin ruukkuihin. Kasvatan niitä terassilla, josta muistaa paremmin napsaista kypsät mansikat suuhunsa. Mansikkamaalla ne tahtoivat unohtua ja usein ylikypsyä. Kuukausimansikat tekee satoa koko kesän ajan.


Biolanin bloggari- paketissa oli mukana myös muovisia nimikylttejä. Näissä pysyy kätevästi siemenpussit tallella. Kylvin eilen jo ensimmäisiä herneitä, kyssäkaalia ja porkkanaa kasvimaalle. Onhan nyt yöt vielä pakkasella. Mutta vanha kasvimaani on niin hiekkapitoista, että se on näyttänyt jo kauan lämpöiseltä ja valmiilta uuteen satokauteen.
Kasvarin Polana- ja Teivadelmilla on vauhti päällä, siellä näkyy jo kukan nuppujakin. Versoja on vaikea lämmittää ylhäältäpäin, kun olen sitonut ne kattopalkkeihin kiinni. Alhaaltapäin voisin laittaa pakkasharsoa lämmittämään, jos nämä kylmät yöt vielä jatkuvat.

Tänään kasvimaaprojekti meni taas eteenpäin, kun kävin ostamassa mustaa multaa 9 säkkiä. 
Ensimmäiseksi sekoitin säkit pohjamaahan. Olen kuulkaas tätä multa-asiaakin miettinyt paljon, että mikä multa olisi parasta kasvimaalle. Ensin ajattelin laittaa kokonaan mustaa multaa, mutta sitten aloin miettimään, onko se liian vahvaa pienille esikasvatetuille maisseille ja pavuille. Nyt suunnitelmissa olisi ostaa turvemultaa mustan mullan kaveriksi. Millä mullalla itse olet täyttänyt uudet kasvimaakehikot tai laatikot ?