maanantai 9. kesäkuuta 2014

Istutus- ja kasvupanokset hedelmä- ja koristepuille


Punaluumulle 

Nyt sain laitettua kasvupanokset vanhemmille hedelmäpuille. Kaivoin pienellä lapiolla pikareille kolot puiden juuristoon. Tein lapiolla pikarien kansiin reiät ja kaadoin noin puoli kastelukannullista vettä päälle. Sitten vain peittelin mullalla lannoitteet. Puut saavat näistä selluloosasta valmistetuista pikareista lannoitteet koko kasvukaudelle. Ja annostelusta ei tarvitse huolehtia, pikareissa on oikeat määrät kaikkia ravinteita.

Eli kasvupanokset saivat punaluumu, päärynä, siniluumu, keltaluumu ja aprikoosi.

Päärynäpuulle 

Siniluumulle

Keltaluumulle 

Aprikoosipuulle 

Suklaa- ja valkokirsikalle

Istutuspanokset annoin uusille puille, jotka olen istuttanut tänä keväänä tai viime syksynä.
Eli suklaa- ja valkokirsikalle, kultaiselle kitaikalle, uusille kirsikanaluille, koristekirsikalle ja amerikanheidelle.

Kultaiselle kitaikalle

Viime kesänä kaadetun kirsikkapuun juuresta versoneille uusille kirsikoille laitoin molemmat istutus- ja kasvupanoksen. Annan näiden uusien versojen kasvaa pensasmaisesti. Pisimmät versot voisin katkaista latvasta kesän aikana.

Koristekirsikalle

Amerikanheidelle  

Biolan Oy lähetti nämä istutus- ja kasvupanokset kokeiltavakseni, suuret kiitokset sinne suuntaan ! 
Orvokkeja pukkaa sieltä sun täältä, nämä ovat levinneet siemenistä.
Tapaan heitellä siemenkodat, jotka nypin ruukkukukista, kukkapenkkeihin. Hyvällä lykyllä saan uusia kukkia seuraavana kesänä ;)


Minikiivistä kylmettyi talven aikana kaikki maanpäälliset versot, jotka leikkasin eilen pois. Mutta onneksi juuresta lähtee kasvamaan uutta alkua.
Istutin sen viime kesänä ulos kokeilumielessä, että näen kuinka se talvehtii täällä III vyöhykkeellä. No ei talvehtinut vaikka talvi oli tosi leuto.Koristeomenapuu Royalthy pitää punaiset kukkansa pidempään kuin 'oikeat' omppupuut.


Piirakkakausi on korkattu, pyöräytin ensimmäiseksi raparperi-mansikkatortun. Kokeilin uutta ohjetta, jossa r+m-palojen päälle siroteltiin maizenaa+sokeria, ja seos hetkeksi uuniin. Näiden päälle vispattiin kanamuna&sokeriseos. Piirakka tuli syötyä niin vikkelään etten ehtinyt kuvata :P