torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannusmansikka


Terassille viljelylaatikoihin siirtämiini pikkumansikoihin oli kypsynyt salaa ensimmäiset herkkupalat. Pitäisi laittaa laatikoihin jonkinlainen kate, kun multa tahtoo roiskua mansikoihin, salaatteihin ja muihin. Jonkinlaiset koristekivet voisivat olla kivat vai löytääköhän murkut tiensä niiden alle ?


Huomasin kypsät mansikat, kun laitoin loput Biolanin yrtti-lannospuikoista laatikoiden vihanneksille ja niille mansikoille. Noista kolmesta salaatista + toisen laatikon yhdestä on riittänyt salaattivärkkejä siitä asti, kun ne istutin. Olen nyppinyt salaatinlehtiä vuorotellen kaikista, niin ne kasvattavat tilalle sitä mukaa uusia.Köynnöspergolassa ollaan saatu pystyrimoja paikoilleen. Aloin miettimään olisko sittenkin kivemman näköinen, jos olisi laittanut vain vaakarimat ? Niinkuin tuossa alakuvassa on toinen puoli. Kummastako itse tykkäisit ? Vaakarimoitus näyttää modernimmalta, mutta siitä köynnökset eivät saa niin hyvin tukea.


Noh, maalattuna nyt on loputkin pystyrimat, että kai ne siihen laitetaan. Istutuskuopat suunniteltiin kierrettäväksi lankuilla. Ja lankkujen päälle saisi sitten laattiankin tehtyä. Pergolan eteen pitäisi keksiä jotain, mikä yhdistäisi nurmikon ja pergolan laattian. Kivetystä, koristekiviä, rantahiekkaa niinkuin omppupuun alla... ? Sittenhän siihen sopisi jokin vesiaihekin...


Amerikanheisi teki muutaman kukan.

Talvettamani dahlia aloitti kukintansa.

Jaloakileija Rotstern aloittelee kukintaansa myös.Alppiruusut jatkaa...


Saas nähdä kuinka kauan ruusuorapihlajan kukat pysyvät. Se kukkii nyt ekaa kertaa.Kasvihuoneessa alkaa olla viidakkotunnelmaa..

Vadelmaa on tuloillaan paljon.

Kasvihuonekurkku leviää joka suuntaan. En ole vielä poistanut sivuhaaroja, kasvakoot nyt niian kauan, kunnes en mahdu enää sekaan :D 

Poistin tuosta oikeasta reunasta ylimmän hyllyn, niin nyt siinä mahtuu kasvamaan esim. sitruunakurkut ruukussa. 

Tomaatit ja kurkut on raakileilla.

 
Aitokiivi Jenny

 

Oikein mukavaa juhannusta !
Toivotaan, että yhdellä villapaidalla tarkenee :D