sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Alppiruusuja ja vielä vähän lisää alppiruusuja


Alppiruusut Catawbiense Grandiflorumit alkavat olla jo parhaat kukkansa kukkineita. Laitoin kuvat tänne valmiiksi jo viime viikolla, joten julkaisenpa ne nyt. "Vaihtoehtolappuja" näissä kahdessa alppiruusussa oli myös Roseum Elegans ja Nova Zembla, mutta Grandiflorumia olivatkin molemmat. Nova Zemblan haluaisin vielä, siinä on niin ihanat hohtavan aniliininpunaiset kukat.


Kävimme tänään kahdessa Avoimien Puutarhojen- kohteessa. Onneksi lähdimme heti 12 jälkeen, kun jo kahden tunnin kuluttua hanat aukesivat. Ensimmäisen puutarhan ehdimme rauhassa ihastella. Toisen paikan kävelimme rivakasti läpi. Vettä tuli taivaan täydeltä ja sateenvarjot jätettiin tietysti autoon. Eihän siinä märkänä kuin uitetut kissat, tarjennut enää ruusuja ihastella. Kohteen vieressä oli museo jossa joimme, vettä hiuksista tippuen, kahvit sitruunamarenkitorttujen kera. Ja toivoin, että meilläkin asti sataa. Onhan vettä tullut ihan kiitettävästi tässä iltapäivän ja illan aikana, kuuroina tosin. Aurinkokin pilkahteli jossain välissä. 

 

Tiedättekös mitä ?.. meillä on kissakuume ! Poika on halunnut jo pitkään kattimatikaisen ja nyt minä ajattelin sen hankkia. Katsoimme kissatalon sivuilta pentuja ja siellä oli yksi harmaa-valkoinen tyttökisu. Sydän suli samantien ja kisun kuva on ollut siitä asti tietsikan taustakuvana. Jännitystä pidettiin hetki yllä, kun ei tiedetty onko siitä jo varaus. Keskiviikkona saadaan mennä tutustumaan. Pentu on kuulemma vielä hieman arka, kun sitä ei ole heti otettu syliin.