lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kasvihuonevadelmia ja uimareissu


Kasvihuoneesta saa poimia päivittäin Polanaa ja teivadelmaa. Suuremman satsin, noin litran verran, poimitaan joka toinen tai kolmas päivä. Vähän sen mukaan, kun viitsii ja muistaa.


Mulla taitaa olla tällä hetkellä jonkin sortin puutarhaähky. Ei sitten yhtään huvita tehdä mitään puutarhahommia. Toisaalta ajattelinkin jo etukäteen, että hellepäivinä keksitään muuta tekemistä ja nautitaan kesästä. Ollaankin käyty uimassa melkein joka päivä. Ja ollalötkötelty vaan terassilla kylmiä juomia siemaillen.
Teivadelmat on pitkulaisia. Niihin jää kanta kiinni, kun marjat poimii. 


Viinirypäleitä & vadelmiaTämän päivän marjasaaliit keittelin hilloksi.Eilinen uintireissu suuntautui Arkenille, joka on merenkurkussa. Raippaluodon sillalta ajetaan muutamia kilometrejä eteenpäin saaristoon. Kävimme ensin syömässä ahvenburgerit, jotka maistuivat todella hyviltä. Ehti tullakin jo kova nälkä, iltaruoka syötiin vasta 21-22. Sen jälkeen kelluteltiin täysillä vatsoilla uimarannalla. Ei siellä oikeastaan kauaa tarjennut uida, perjantai-ilta oli vähän viileämpi ja aurinkokin oli jo laskemassa. Tuolla uimarannalla on yleensäkin aika viileät vedet. 

Vanhaa saaristolaisperinnettä kattorakenteissa.

Raippaluodon silta näkyy uimarannalle.


 


Nyt kamera rannalle ja isukin perään...