perjantai 8. elokuuta 2014

Satoa kasvihuoneesta

 

Nonniin, nyt päästiin itse asiaan eli siihen, miksi puutarhaharrastus on vienyt tämän flikan mennessään ;)
Kasvihuoneesta on saanut hakea purtavaa parin viikon ajan. Ensimmäiseksi siellä kypsyivät kurkut, sitten paprikat ja nyt helteiden loppupuolella tomaatit punastuivat.Biolanin kasvupenkit ja altakastelualtaat ovat hoitaneet tehtävänsä kiitettävästi tänä kuumana heinäkuuna. Kun kastelualtaisiin on kantanut ukkoskuuron jälkeen neljä kannullista raikasta sadevettä, on paprikat, tomaatit ja kurkut porskutelleet sillä melkein viikon eteenpäin.
Viidakkonurkkaus, jossa rehevöi mm. viidakkokurkku, kiivi ja tomaatteja.

Viidakosta löytyy eriskummallisuuksia, kuten käivärä sitruunakurkku. Sen pitäisi olla pyöreä ja keltainen.Viinirypäleet ovat saaneet usein myös sadevettä juurilleen. Ukkoskuurot ovat täyttäneet harva se päivä sadevesitynnyrit piripintaan.

Zilgat vähän sinertyy

Viidakkokurkkuja
Nämä hauskat uutukaiset kasvavat kolmen sentin mittaisiksi eli vielä pitäisi puolisen senttiä tulla pituutta. Maistoin tänään ensimmäistä ja aika kirpakka tapaus oli, taisi olla vähän raakaa. Sisältä näytti tavalliselle kurkulle.


kirsikkatomaatti Sungold on mmmakea

Kauppilan fb-arpajaisista voittamani kirsikkatomaatit ovat myös kypsytelleet oransseja Sungoldeja, punaisia sydäntomaatteja ja tavallisia kasvihuonetomskuja. Oranssit kirsikkatomaatit on Sungold ja punaiset sydäntomaatteja.
Chili on hyvä mauste esim. grillipihveihin. Oranssi porkkanapaprika ja keltainen tavispaprika sekä luumutomaatit ym. päätyvät yleensä salaattiin tai leivän päälle.


Täällä on tullut viime päivinä voimakkaita ukkoskuuroja sateineen. Yksi myräkkä alkoi niin äkisti, että kaikki pehmusteet ym jäi terassille. Ja nekin mitkä oli laatikossa suojassa, tuuli paiskasi pehmustelaatikon kannen auki. Noh, seiraavan päivä helle ne jo kuivatti.


4.8. tuli peukalonpään kokoisia rakeita, en ole ennemmin noin isoja rakeita nähnyt. Meteli oli aikamoinen kun rakeet paiskautuivat kovan myrskyn voimalla päin ikkunoita, seiniä ja kattoa. Ei tehnyt mieli mennä keräämään terassilta pehmusteita suojaan, nuo jäänpalat olis tehnyt kipeetä.


Näyttää lämpöä vielä riittävän sadekuurojen välissä, jospa tässä vielä pääsee jatkamaan kesäuinteja.
Palataan marjasaaliiden merkeissä :)