torstai 20. marraskuuta 2014

6 kuvaa kesästä- haaste


Sain Saraheinältä 6 kuvaa kesästä -haasteen. Kiitosta vaan sinne suuntaan, Saraheinältä löytyykin Saran mökissä ja puutarhassa -blogista kauniita kesäkuvia !

Ensimmäinen kesäkuvani on yhdeltä uimareissulta Raippiksesta heinäkuun helteisenä iltana. Pulikointi meressä onkin toiseksi hauskinta kesällä puutarhuroinnin jälkeen. Päivällä, kun käy kasvihuoneessa poimimassa tomaatit ja kurkut salaattiin ja hikoilee siellä muutaman desin, on ihanaa ajatella pääsevänsä pian vilvoittavaan meriveteen. Ja kotiin tullaan tietenkin jätskikioskin kautta.


Toinen kesäkuva on pergola- projektista. Sen rakentamisen aloitimme keväällä ja pikkuhiljaa saimme nikkaroitua rungon, säleiköt, katon ja laattian. Kukkapenkkien viimeistelyt ja alueen reunat jäi vielä syksylläkin tekemättä. Jäin miettimään päärynän sekä luumujen ja pergolan välissä olevan nurmikon tasausta. Se on kalteva nyt, joten hedelmiä on hankala poimia tikkailta. Jotain sille pitäisi tehdä ensi keväällä.Toinen kevään projekti oli kasvimaan laajennus. Keväällä esikasvattelin mm. salkopapujen ja maissien taimet, jotka menestyivät hyvin kumppanuuskasveina. Siiri, supervilkas kissanpentu, muutti meille heinäkuulla. Sen jälkeen on riittänyt vipinää, vauhdikasta leikkiä aamuin illoin ja päivisin (joskus yölläkin leikkihiiri saa kyytiä). Kesästä jäi mieleen hyvä viinirypälesato Zilgasta.Mielenkiintoinen uutuus oli sitruunakurkku. Niitä ihmeteltiin ja popsittiin salaateissa.Toinen hauska uutuus, jota pääsin kokeilemaan, oli sydänkurkkumuotti. Nämä kurkut ihastuttivat niin meitä kuin vieraitakin. 
Olihan siinä 6 kuvaa...


'' Haasteessa on tarkoitus valita kusi kuvaa kesästä. Aihe on tottakai täysin vapaa, kunhan vain kuvat ovat viime kesältä. Siispä suosikkikasveista, kesän projekteista, onnistumisen ilosta, reissuista tai vaikka vain kauniista valokuvista on haasteenne tehty''. Oleppa hyvä ja ota haaste mukaasi !