perjantai 28. marraskuuta 2014

Smoothie- maistajaiset


Meillä on vietetty tällä viikolla Berry Smoothie-maistajaisia. Ja Siiri tietysti kiitää paikalle heti, kun keittiöstä kuuluu rapinaa :D 
Turussa toimiva Roberts Oy valmistaa näitä marjaisia juomia. Ja marjoja juomissa riittääkin, esim. puolukka-karpalo-rypäle smoothiessa on n. 145 puolukkaa. Marjat on jauhettu kokonaisina juomiin, joten  kaikki ravintoaineet ovat tallella. 
Smoothiet ovat maidottomia ja gluteenittomia, täysin kasviperäisiä.


Tyrni-aprikoosi smoothiessa on potkua kerrakseen, tyrniä 25 % (n. 140 marjaa),  aprikoosia 17 %, omenaa 8 %.  Tässä on muuten hyvä vinkki yhdistää tyrniä, aprikoosia ja omenaa, jos tuo oma aprikoosipuu joskus alkaisi tuottamaan satoa. 
Mustikka on aina varma valinta, se maistuu aamu- tai iltapalalla. Päivällä ei välttämättä paras vaihtoehto, oli sen verran siniset huulet ja hampaat.
Puolukka-karpalo-rypäle on marjajuomien kirpakka piristys. Pidän itse erityisesti happamista marjoista.Muumi smoothiet vadelma ja mustikka ovat pienenpien ja miksei suurempienkin makuun. Sen on helppo juoda kannen alla olevasta aukosta. Juomat on kätevä ottaa mukaan vaikka evääksi. Ne säilyvät huoneenlämmössäkin, mutta ovat kyllä parhaimmillaan jääkaappikylmänä.


 


Muumi mustikka smoothie sisältää n 70 kokonaisena jauhettua mustikkaa. Yhdestä juomasta saakin jo hyvät vitamiinit syysflunssia vastaan. 

Muumi vadelma smoothie

Haastavinta näissä maistajaisissa oli yrittää säästellä juomia muutamalle päivälle. Meillä tykätään niin kaikista marjoista, ettei mistään tullut negatiivista kommenttia. Kaikki maistui ja oli kivaa vaihtelua omille mehuille. Tänään sitten teinkin, kun smoothien makuun päästiin, omista marjoista mansikka-mustikka-omena version.Hillot ja marmeladit jäävät vielä odottamaan kokeiluja. Hmm. tarkemmin, kun jääkaappiin katsoin, puolet puolukkahillosta on jo syöty. Taisi siinä iskän aamupuuron päällä puolukkahillot jo mennäkin.


Paistonkestävää aprikoosimarmeladia voisin kokeilla huomenna joulutortun täytteeksi. Ja miksei omenamarmeladiakin eli lauantai on leivontapäivä. 


Maistuvin, marjaisin terveisin !