keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Raippaluodos onkimas ja grillailemas


Juhannuksen säät olivat loppujen lopuksi aivan mukiinmenevät. Aattona oli aluksi pilvistä, mutta illalla selkesi ja terassilla oli melkeinpä lämmin istuskella. Vietimme aaton sukulaisten kera täällä kotona. Juhannuspäivänä ajelimme Raippaluotoon onkimaan, grillailemaan ja kyläilemään. Sillankupeesta löytyy kaksi grillipaikkaa, katos ja toinen rannalla oleva nuotio. Rantagrilli oli vapaana, joten menin paistelemaan makkaroita, kun pojat vielä narrasivat ahvenia. Appuroilla oli mahat täynnä, kalasaalis jäi laihaksi. Mukavinta tuolla (ainakin mun mielestä) onkin istuskella rantakallioilla ja katsella merta. Uimaranta on tuossa grillin takana. Ei kyllä tullut mieleenkään pulahtaa juhannusuinnille. Täytyy nyt ensin sisäistää, että nyt on kesä. Tarkenis vain luopua pitkähihaisista ja -pulttuisista.


  
  
 
Kävimme vielä sunnuntainakin toisella puolella kaupunkia kalassa. Sieltä saatiin oikein saalistakin, muutamian ahvenia. Iskä perkas ne, pyöritteli korppujauhoissa ja paistoi pannussa voin kera. Njam, ne maistuivat kaikille. Seuraavaa kalareissua jo suunnitellaan...6 kommenttia:

 1. Kauniit maisemat! Merta on ihana katsella. Täällä oli juhannuksena oikein mukava sää. Tänään sataakin taas kaatamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sama juttu, harmaata ja sateista. Mutta en valita, hyvä kun kasvit saa vettä.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Raippaluoto on minullekin tuttu paikka, jossa tuli käytyä Vaasassa asuessamme. Meri on jotain mitä on vaikea sanoin kuvailla, se on itse koettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nehän ovat sitten tuttuja maisemia. Sisämaan tyttönä minäkin olen alkanut pitämään merestä enemmän ja enemmän, siinä on sitä jotain.

   Poista
 3. Kauniita rantamaisemia. Kovin ei ole uimahaluja. Tässä viikolla mietin, että mulla on sama tuulitakki päällä, kuin oli maaliskuun kääntyessä huhtikuuksi, ja aamuisin kaulahuivikin on tarpeen. Mutta jos heinäkuu olis lämmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä, ei ole tarjennu vielä kesävaatteihin vaihtaa. Lenkillä on just ja just tarjennu ekoja kertoja ilman hanskoja ja pantaa.

   Poista