lauantai 10. tammikuuta 2015

Hyviä unia terveystyynyllä

 

Olen jo pitkään etsinyt hyvää tyynyä ja sehän ei ole helppo operaatio. Yleensä tyynyt ovat liian korkeita, niska ja hartiat kipeytyvät helposti. Ennen joulua näin mainoksen näistä kotimaisista Duqem terveystyynyistä. Tyyny näytti heti ensisilmäyksellä hyvältä, koska täytteen määrää voi vähentää tai lisätä. Nyt minulla onkin ollut ilo päästä testailemaan tätä Duqem terveystyynyä, kiitos Terveysmaailma.fi !


Kokeilin Duqem-terveystyynyä aluksi kaikilla täytteillä, se oli minulle aivan liian korkea. Otin täytettä pois jokaisesta kennosta. Sen vuoksi tyyny onkin litteämpi versio näissä kuvissa. Muutaman yön jälkeen lisäsin täytettä takaisin tuohon pitkään niskaa tukevaan osaan. Kokeilen nyt, jos se riittää vai pitääkö kahteen reunimmaiseen kennoon myös laittaa takaisin. Tämän tyynyn saa muotoiltua ihan omien mittojen mukaan. Mukana tuli vielä pieni lisätäytepussi.

 

Pesuohje; hienopesu 40-60 asteessa. Tyynyn kangas on sellaista, ettei se läpäise kosteutta ja likaa. Joten täytteen luvataan pysyvän puhtaana ja säilyttävän muotonsa pitkään. 


Pesulapussa on ohje, että alapuolella oleva hygieniapäällinen käännetään pesun ajaksi tyynyn toiselle puolelle. Alakuvassa se on käännettynä. 


Kerroinkin joskus aikaisemmin kivuista, joita minulla on ollut viime vuosina. Lonkan kipu äityi lopputalvesta niin pahaksi etten pystynyt enää kunnolla kävelemään. Lonkassa oli (toivottavasti mennyt sanamuoto pysyykin) sarvennoisen limapussitulehdus. Kun kävely vaikeutui, lihakset jännittyivät ja puoli ihmistä oli kankea ja kipeä. Sain siihen kaksi kortisoniannosta ja viimeisin  niistä poisti kivun. Voitte kuvitella miten ihana tunne on taas kävellä ja hiihtää ilman kipua ja kankeutta. Käyn myös fysioterapiassa, jossa on käsitelty jämähtäneitä lihaksia. Ja nyt voin aloittaa pikkuhiljaa jumppaliikkeitä. Toinen asia on migreeni, helposti jumittuva ja kipeytyvä niska ja hartiat. Niihin kipuihin toivon apua tästä anatomisesti muotoillusta terveystyynystä. Päänsärkyjä ei varmaan mikään kokonaan poista, mutta hyvä nukkuma-asento on tärkeä. Tyynyn testailut jatkuvat, palaan asiaan vielä myöhemmin.


Ostin muuten itselleni joululahjaksi mehulingon. Kaupasta löytyi onneksi kotimaisia punaposkisia omppuja, joten pääsimme heti kokeilemaan tuorepuristettua mehua. Ahh, mitä makeaa herkkujuomaa sieltä tulikaan. Kannu hupeni hetkessä janoisiin suihin. Mehussa on tallella kaikki vitamiinit, kun sitä ei keitetä. Ja sokeria ei tarvitse lisätä, omppujen oma makeus on yllättävänkin suuri. Toivottavasti ensi kesänä on taas hyvä omenavuosi ja mehulingolle tulee käyttöä koko syksyn ajaksi. Omppusavottahan on ollut aika työläs, toivon että tämä vähän helpottaa sitä. Omenoita mehuun saa menemään aika mukavasti, kannulliseen tarvitaan yli 10 kpl. Mehun määrä riippuu tietysti omenan mehukkuudesta ja lajista. 
Odottelen tännekin lupailtua lumimyräkkää. Hiihtoladut pääsivät sulamaan uuden vuoden pyhinä, joten 10 cm.n lumikerros olisi nyt tarpeen. Latupohja oli niin jäinen, ettei sinne tällaisella toipilaalla ole asiaa. Pitäisi varmaan hankkia nastapohjalliset kengätkin, kun tietkin ovat tämän tästä liukkaita. Jalat menevät niin äkkiä jumiin jäällä kävellessä. Malleja näkyy olevan kaupoissa paljon ja nythän on alennusmyynnitkin. Ensi viikolla taitaa olla ale-shoppailua tiedossa.

Mukavaa alkanutta vuotta !