sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Omppupuun leikkausta ja arvontamuistutus


Tänään oli hieno päivä parturoida omppupuita. Aurinkokin paisteli osan päivää. Samoon kasvoi viime kesänä paljon suoraan ylöspäin kasvavia versoja. Näitä vesiversoja napsin pois pitkävartisella leikkurilla. Tuo leikkuri on kyllä aivan ehdoton hedelmäpuiden hoidossa. Ei tarvitse keikkua tikkailla, kun maastakäsin ylettyy noin neljään metriin. 

 

Nuokin sisäänpäin sikinsokin kasvavat versot sai kyytiä. 


En tiedä mitä harjaterästä yksillä pienillä oksasaksilla on leikattu, kun ne ei katkaise edes puolen sentin kokoista oksaa. Hain sitten kasvihuoneelta suuremmat oksasakset, joilla katkeaa siististi niin suuret kuin pienetkin oksat. Eiköhän tuolta jo hattu lennä välistä. Omppupuun sanotaan olevan sopivan ilmava, kun hatun saa heitettyä oksien välistä. 


Huh, mikä ryteikkö Punakanelissa oli vastassa. Leikkasin sitä viime keväänä aika voimakkaasti, joten sehän innostui lykkäämään uutta oksaa oikein urakalla. Mutta se mulla oli tarkoituskin. Puu oli niin harva ja sato vähäisenlainen, että jotain piti tehdä. Nyt lyhentelin ja kiertelin puuta ja lisää lyhentelin sieltä sun täältä. Hommaa jäi huomisellekin, kun niskat jo väsyi ylöspäin tiiraillessa.

Saunan ikkunalta on hyvä tähystellä lintuja.

Siiri oli tänään tunnin karkuteillä. Tähän asti se on pysyny meidän ja naapurin tontilla karkuun päästyään. Se on aikamoinen viipeltäjä ulkona. Juoksee onnessaan, kun kerrankin saa olla vapaana. Saa nähdä mitenkä kesällä miukuu muiden perään. Me muut, kun ravataan edestakaisin sisälle ja ulos. Täytyisi tehdä sille jonkinlainen ulkoilupaikka. Eihän se nyt yksin sisällä viihdy, kun muut on ulkona. 


Päikkärit maistuu karkureissun jälkeen lempparipaikassa saunan lauteilla.
Laitoin saunan päälle, Siiri jäi sinne vielä hetkeksi lämmittelemään. Kun löylyä heitetään, kissaneiti siirtyy suihkun puolelle. Se ei pistä pahakseen pientä kylpyä.

Vielä on yksi pääsiäisen pyhä jäljellä. Sekin taidetaan viettää ulkoillen.

Muistakaahan osallistua Lahden Puutarhamessujen pääsylippujen arvontaan ! Arvon 2 kpl lippuja keskiviikkona 8.4. Arvonta edellisessä postauksessa, tästä pääset arvontaan.