torstai 30. huhtikuuta 2015

Kevättouhuja puutarhassa; marjojen ja hedelmäpuiden lannoitustaAloitin lannoittamiset alkuviikosta pensasmustikoista. Annoin niille Biolanin uutta havu- ja rodolannoitetta, joka on luomutuote. Tällaista rodolannoitetta olen jo odottanutkin, joten olen erittäin tyytyväinen saadessani sen kokeiluun Biolanilta. Raaka-aineista löytyy mm. höyhenjauho, rypsirouhe, lihaluujauho. Lannoite sisältää myös mykorritsaa eli sienijuurta. Mykorritsojen avulla kasvit pystyvät hyödyntämään maaperän ravinteet paremmin. Lisäksi niiden kerrotaan suojaavan isäntäkasviaan taudinaiheuttajilta ja kuivuudelta. Kaivoin pienet kuopat mustikoiden juurelle ja laitoin jauhetta 2 korkillista/ pensasmustikka (ohje).

Annostus alppiruusuille ja havuille on 3 korkillista/ m2.
Atsaleoille 2 korkillista/ kasvi.


Pensasmustikoiden silmut ovat jo hyvin lähteneet kasvuun.
Tulipas mustikan lähikuvista epätarkkoja. Taisi kuvaajalla olla kiire jo muihin töihin.


Siiri tuli kaveriksi panostushommiin. Ensimmäiseksi se kiertää kaikki mahdolliset puut ja kepit :D Vasemmalla on viime kesänä istutettu valkokirsikka, joka näyttää selvinneen ekasta talvesta. Oikealla on suklaakirsikka. Istutin ne noin lähekkäin ajatuksella, että sais vähän niinkuin samasta puskasta ruskeita ja valkoisia kirsikoita ;) Ja talvi- ja marjasuojaus menisi myös siinä samalla, kaksi kärpästä yhdellä iskulla.


Elikkä kirsikat saivat kasvupanokset. Kaivoin niillekin kuopat, johon panos peittyy. Pikarin kansi vain rikki ja vesiluraus päälle. Täytyy tunnustaa, etten kantanut vettä, koska seuraavalle päivälle luvattiin kaatosadetta. Jätin vain kuopat peittämättä sateen ajaksi ja peitin ne sitä seuraavana päivänä. Luonto helpotti mun hommia.

Valkokirsikan tukikeppiin pitää jättää kynnenjäljet.

Tarkastus suoritettu, nyt muihin hommiin.


Biolanin kasvupanoksia on kätevä käyttää, kun ovat valmiiksi annosteltuina. Ei tarvi miettiä, laittaako liikaa tai liian vähän.

Suklaakirsikan ensimmäinen kevät.


Siirsin gojipensaat viime syksynä pois kasvihuoneen edestä. Niille laitoin istutuspanokset, kun ovat nyt uusia istutuksia. Pelkäsin, että selviävätkö gojipensaat noin suurina muutosta, mutta oksien sisustat ovat ainakin vihreitä ja oksat sitkeitä. Eli eivät ainakaan ole pystyyn kuivettuneita. Silmuja oksissa ei vielä näy, mutta ne lähtevätkin aina myöhään kasvamaan. Gojipensaat pitäisikin suojata alkukesäksi, jotta niillä olisi tarpeeksi lämmin. Ajattelin kietaista puskien ympärille reikämuovia. Nyt siinä on vielä hallaharsoa. 

Viinimarjoille, vadelmille ja muille hedelmäpuille, joille ei riittänyt panoksia, laitoin Biolanin marja- ja hedelmälannoitetta.  Kaivoin niille pienet urat juuristoalueille, johon ripottelin lannoitteen, ja peittelin lopuksi. En ole aikaisemmin huomannutkaan, että tätä marja- ja hedelmälannoitetta voi käyttää myös perennoille. Luin Biolanin sivuilta, että monivuotiset kukkakasvit hyötyvät lannoitteen sisältämistä ravinteista ja kukinta on runsasta. Elikkä laitanpa loput rakeet perennapenkkiin.

Kaikki tässä postauksessa mainitut Biolanin tuotteet on saatu blogiyhteistyön merkeissä.Täällä säästyttiin eiliseltä lumimyräkältä, jota näkyy tulleen ympäri maata. Eilen illalla satoi vain vähän vettä, taisi kestää muutamia minuutteja. Aamulla oli maa kuurassa, joten pakkasen puolella on käyty. Nyt paistaa, joten aurinkoisesta vapusta on toiveita.

Hauskaa Vappua !!!