maanantai 1. kesäkuuta 2015

Aprikoosin kukkiaKoin viime viikolla kivan yllätyksen, kun tulin kotiin muutaman päivän reissulta. Aprikoosi oli tullut kukkaan. Se kukkii nyt ensimmäisen kerran ulkona kasvaessaan. Pölytyksen kannalta ilmat olivat huonot, kylmää, tuulista ja sateista. Toivotaan nyt, että jokunen aprikoosi lähtisi kasvamaan. 


Sää on vaihdellut täällä vuorotellen myrskystä ja sateesta, auringonpaisteeseen. Ja nopeassa tahdissa saman päivän aikana.


Tulppaanit ovat nyt kukassa. Harmi vain kun sade piiskaa ne niin äkkiä huonoksi.


Olin tässä koneella yksi päivä ja ihmettelin, mikä pihalla kolisee. Tuuli kaatoi palmun ja sen ruukku hajosi. Tulipahan ratkaistua sekin pulma, kun olen jo kauan miettinyt mitenköhän palmuun saisi vaihdettua isomman ruukun. Oli jo korkea aikakin, sen verran täynnä ruukku oli  juuristosta. Eipä tuolla paljoa multaa ollut. Nyt kun löytäisi suuremman, kevyen (että jaksaa nostaa talveksi varastoon) ja vielä sellaisen, joka pysyisi pystyssä tuulenpuuskissa. 


 

Nyt kukkii myös lakat. Istuttamistani kolmesta taimesta nousi reilu kymmenen alkua. Loppukesästä voitaisiin saada jo 10 lakkaa. Se olis 90 % enemmän kuin viime vuonna ;)


Kasvihuoneessa ensimmäinen viinirypäle puskee nuppuja kovaa vauhtia. Nyt puutarha alkaa olemaan pikkuhiljaa valkoisessa kukkameressä, kun kaikki hedelmäpuut kukkivat. Paistaisi vain aurinko sen verran kauan, että ehtisi pihalle kameran kanssa. Lähipäivinä on luvassa valkoisia kukkakuvia ja paljon :D