torstai 4. kesäkuuta 2015

Työkalujen päivitystä


Aloitin viime viikolla pergolan edustan viimeistelyt. Reunojen suoristamiseksi piti kaivaa nurmikkoa pois. Samalla tuo pergolan ja päärynä- sekä luumupuiden välinen kaistale suoristetaan. Siihen haetaan lisää multaa viikonloppuna. Tuossa on ollut hedelmiä poimiessa hankala kiipeillä A-tikkailla kaltevalla nurmikolla. Fiskarsin paketti tuli sopivaan aikaan. Ensimmäiseksi mieheni testaili uutta rautaharavaa. Kevyempi oli kuin vanha puuvartinen yksilö.


Kotipuutarhurin työkalut päivitettynä. Nämä tulee kaikki kovaan käyttöön.
Möyhennyskuokka tuli enemmän kuin tarpeeseen. Selkäni on vihoitellut siihen malliin että kyyryssä ei pitkään työskennellä.


Puutarha-apulaiseni tekee mielellään myös näitä hommia. Hän nosteli rikkaruohonpoistajalla voikukkia sillä välin, kun minä kävin keittämässä kahvit. Sitten sainkin vain kuvailla, miten Solid lehtiharava viuhui. Harava on tosiaan XL kokoinen, mutta yllätykseksi se on tosi kevyt ja kätevä käyttää. Mieshän omi sen heti itselleen.


Tänään pääsin itsekin haravoimaan, kun leikkasin vuorimäntyjen edestä kivikkoon kasvaneet heinät. Kylläpäs olikin kevyt harava suuresta koosta huolimatta. Tuossa olisi yksi uusi operaatio; nostaa kiviä pois ja uutta katekangasta alle. Muutaman metrin pätkän sitä tein viime kesänä, mutta homma jäi kesken.


Samaa PowerGear sarjaa olevia pensassaksia kokeilin tosiaan heinänleikkuuseen. 
Erityisen kevyet nämäkin. Tuskin maltan odottaa, että pääsen saksimaan pensaita. Olis pitänyt oikein ottaa kuvan vanhoista, ruosteisista 10 kg painavista pensassaksistani. Harppaus nykytekniikkaan on huima ! Kädet, hartiat ja selkä kiittää uusia saksia :)


Albina Plenassa ei ollut vielä mitään elonmerkkejä, joten päätin leikata sen versot lyhyeksi. Taisin menettää ainakin tämän kesän kukat. Lieköhän kylmettynyt talvella ? Muut kärhöt ovat jo lähteneet kasvattamaan vihreitä versoja.


Power Gear oksasakset ovat jänskät käyttää, kun oikeanpuoleinen kahva pyörähtää kädessä leikattaessa. Terät puree oksiin kuin sulaan voihin. Sormet eivät väsy paksumpiakaan oksia leikattaessa. 


Pihajasmikkeesta löytyi kuivia oksia, ne leikkelin kans pois.


Otin Fiskarsin pienemmän PopUp lehtisäkin sisäkäyttöön. Minulla on tapana kerätä lahjoitukseen meneviä vaatteita aina johonkin pusseihin, kun jokin isoksi tai pieneksi jäänyt tulee vastaan. Tuo PopUp säkki sopii hyvin tähän tarkoitukseen ja se on siisti kodinhoitohuoneessa.


Päärynäpuu on intoutunut taas kukkimaan kohtuullisesti.. Leikkasimme sitä keväällä niin, että uutta kasvustoa jäi vajaat puolen metrin pätkät. Sitä on pakko leikata, muuten siinä olisi varmaan jo 10 metriset oksat.

  


Onneksi ilmat ovat nyt lämpenevään päin niin pölyttäjätkin lähtevät hommiinsa. Vähänlaisesti niitä on vielä näkynyt. Toivotaan, että viikonloppuna löytävät apajille. Päärynä- ja omenasoseet onkin popsittu aamupuurojen kera aika lailla vähiin, joten uutta satoa taas odotellaan. 


Tulppaanit kukkivat vielä. Syksyllä täytyy laittaa lisää tulppaaneja maahan. Ovat ne niin ihania keväällä, kun muita kukkia ei vielä ole.
Kesäistä viikonloppua odotellessa, tuulet ja sateet riittäisivät jo.