keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Sipulikukkakuvakimara


Olen aina ollut enemmänkin viher- ja hyötykasvien ystävä. Minulle on tärkeintä, että puutarhassa on paljon vihreää. En oikeastaan kiinnittänyt asiaan huomiota moneen vuoteen, kunnes mieheni mainitsi muutama vuosi sitten, että "ootko huomannu, että ostat aina kasveja, joiden lehdet ovat se juju (kuunliljoja, tunturipoimulehti..). Tykkäisin kirkkaan punaisista kukista siellä välissä".  Niinpä se oli, meidän kukkivat kukat olivat melkeinpä vain kesäkukkia.  Pikkuhiljaa kukkivat kukat ovat lisääntyneet. Nyt haluaisin niille uuden penkin, kun vain keksisi paikan.Tykästyin heti näihin Punahilkka-tulppaaneihin. Niiden seuraksi pitää muistaa istuttaa syksyllä jotain toista väriä, valkoista, keltaista..? Pitääpä käydä kurkkimassa vielä uudestaan toisten blogeissa mitä värejä siellä on yhdisteltykään. Monessa blogissa on ollut niin ihania tulppaanikuvia kevään aikana ja hienoja väriyhdistelmiä.


Toisiinsa kietoutuneet


 

Rajka-tulppaanit ovat todella kestäviä, ovat vielä täydessä kukassa. Tuohon kukka-altaaseen mahtuisi enemmänkin tulppuja. Mitähän värejä niiden kaveriksi sopisi, ainakin valkoiset.. ? Olen tosi varovainen yhdistelemään värejä. Ehkä jotkut kylmät sävyt, kun lehdetkin ovat sinertäviä.. Laitoin perunanarsissit edellis keväänä pääsiäisasetelmasta maahan. Nyt ne kukkivat aidan vieressä. Samoin laitan aina pääsiäisen jälkeen tete-narsissit johonkin kukkapenkin reunaan. Tänä keväänä ne kukkivat aika huonosti, kaikki eivät nousseet ollenkaan. 

Särkynytsydän kukkiin punaisten tulppujen takana. 


Vuorenkilpiä löytyy vielä pieni puska. Siirsin niitä kompostin viereen, kun ei tykännyt niistä etupihalla. Lehtokotilot kerääntyvät syömään isoja lehtiä. Täytyisi kotilojakin jollain tavalla pyydystää, ennenkuin ne täysin valtaavat tontin.


Patjarikko kukkii tulppujen, särkyneensydämen, pionien ym. edessä.

Menen tästä jatkamaan pergolan edustan viimeistelyä. Multakuorma on jo tasattu ja nurmikko istutettu. Edellispäivänä hain siihen ensimmäisen sorakuorman. Tänään pitäisi hakea toiset 400 kg. Laitan myöhemmin niistä hommeleista oman postauksen.

Kukkaisaa viikonjatkoa !