lauantai 13. kesäkuuta 2015

Punaista ja valkoista omenan kukkaaOtin viikolla paljon kuvia hedelmäpuiden kukista, kun niistä niin paljon tykkään. Siirsin kuvia koneelle muutaman kerran ja kääk, koneeni tilttas ! Sinne jäi (ainakin toistaiseksi) kaikki tämän ja viime vuoden aikana ottamani kuvat. En sitten ole saanut aikaiseksi käydä kaupassa ostamassa muistitikkua (josta on ollut puhetta ainakin puoli vuotta). Nyt sitten valtaan pojan koneen tämän tästä. Ei sinänsä, tämähän on nopeampi kuin omani. Vanha koneeni oli niin hidas, että se vei jo intoa bloggaamisesta. Vähän kärsimätön, kun nykyään olen, ei jaksaisi odotella kuvien lataamista ym.Punakukkaisen ja -lehtisen Royalthy koristeomenapuun kukat ovat jo menettäneet parhaan teränsä, mutta ehdinpäs vielä muutaman uuden kuvan napsaista.


  

Huomasin samalla, että nyt olisi korkea aika typistää vuorimäntyjen vuosikasvua. Sain joskus ohjeen yhdeltä puutarhurilta, että vuosikasvujen typistysaika täällä III vyöhykkeellä on juhannusviikko. Niinpä siitä on tullut juhannusviikon perinne ja sen muistaa aina juhannuksen lähestyessä.


Punakaneli kukkii ensimmäisen kerran näin runsaasti. Olen leikellyt paljon sen oksienpäitä muutamana vuotena. Nyt se näyttäisi tuottavan tulosta. Tai voihan se olla niinkin, että punakaneli alkaa tuottaa kunnon satoja vasta 10 vuotiaana.
Pari viikkoa on ollut ihanaa valkoisten kukkien aikaa puutarhassa. Ensin kukki aprikoosi, sitten luumut, kriikuna, kirsikat, päärynä, omenat. Olen pyörinyt puutarhassa puiden ympärillä kuin yksi mehiläisistä ja haistellut kukkia, oi tätä onnen aikaa. Pää on ihan pyörällä kukkien tuoksusta. Nyt teki muuten Kultainen Kitajka omenapuu ensimmäiset kukkansa. Nyt jänskättää päästäänkö näkemään ja maistamaan ensimmäiset marmeladikarkkipuun hedelmät. Sen omput pitäisi olla keltaisia ja vähän pehmeitä, persikan tapaisia hedelmiä.


Tänään tarkeni grillata jo ilman pipoa. Taimimyymälässä käydessä tuli ihmeellinen reaktio auringossa, LÄMMIN :) Ostin viimein ja vihdoin loput taimet kasvariin, kurkkuja, tomskuja, paprikaa ja munakoison.

Kesäistä viikonloppua !