torstai 9. heinäkuuta 2015

Ruusupuistossa


Kävin viime viikonloppuna Vaasassa olevassa ruusupuistossa. Hietalahdessa olevassa puistossa kasvaa reilut sata ruusulajiketta. Alueella on ollut 1960-luvulle asti siirtolapuutarha, siltä ajalta on jäljellä mm. omenapuita. Ruusujen lisäksi meitä kiinnosti frisbeegolfrata. Se on tehty ruusupuiston ympärille.  Ostin pari tuohon tarkoitukseen olevaa frisbeetä. Ne lentelivät aivan erilailla, kuin perinteiset kevyet frisbeet. Täytyy käydä uudestaan tässä viikon parin sisällä, kun ruusuja tulee lisää kukkaan. Ja frisbeet taas tietysti mukaan.


Ruusupuiston keskellä on sininen pergola. Sen vieressä kasvaa köynnösruusuja, mutta ne eivät vielä kukkineet. 


Aika paljon oli ruusuja, jotka eivät olleet lähteneet kasvuun talven jäljiltä.

Punainen juhannusruusu kukkii hienosti. Ihanan väriset kukat !

Piharuusu taisi olla korkein pensas. Se oli jo lopettelemassa kukintaansa.
Tykästyin myös Luumuruusun kukkiin. Niiden vaaleanpunainen väritys näytti mattapintaiselta ja niin tasaiselta.En muista nähneeni aikaisemmin Tornionlaaksonruusua.


  
 
  


Valkoista ruusua oli vaikea kuvata, niistä tahtoi tulla vain hattarapilviä. 
Linnunjätöksiä oli melkein jokaisessa kyltissä. Pitäis ens kerralla ottaa luutu mukaan.
Viikonloppuna oli oikein 1 (yksi) hellepäivä ! Voi tätä kesää ! Viileää kesää uhmaten heitin kuitenkin tänään talviturkin menemään. Arkenin uimarannalla Raippaluodossa vesi tuntui hyyytävän kylmältä ja olin jäässä uimisen jälkeen ainakin pari tuntia. Nyt jo varpaita lämmittää, melkein kuin olisi avannossa käynyt :D