maanantai 13. heinäkuuta 2015

Herkuttelukausi alkoi kasvarin vadelmillaTämä on se mulle paras aika kesästä, ensimmäiset marjat alkavat kypsyä :) :) :P 
Ensimmäisenä herkutellaan kasvaris kasvavilla vadelmilla. Sinne levisi aluksi "vahingossa" ulkopuolella kasvavia vattuja. Ajattelin, että antaa niiden nyt olla ja katotaan, miten ne kasvihuoneessa kasvaa. Toisena vuonna sieltä saatiinkin marjoja paljon aikaisemmin kuin ulkoa ja mikä parasta ne olivat terveitä ja madottomia. Siitä innostuneena istutin kasvariin pari uutta tainta, teivadelman ja Polanan. Lisäksi siellä on aina niitä ulkoa pukkaavia juurivesoista nousevia taimia.
Teivadelma on pitkulainen. Se on karhunvadelman ja tavallisen risteytys. Maku ei ole aivan yhtä makea kuin tavallisilla vatuilla, mutta meidän makuun syötävän hyviä kuitenkin. Ja se on hauskaa, kun ne ovat niin isoja.


Paljon on vielä kypsymässä. Vattuja saa poimia joka päivä kipollisen. Vadelmat popsittaisiin meillä varmaan kaikki tuoreltaan, mutta jossain vaiheessa täytyy malttaa pakastimeenkin laittaa.   
 
  
 
 

Sulassa sovussa vatut, kurkut, viinirypäleet, tomskut ym.

  

Zilga viinirypäleet on aivan hyvässä vaiheessa kylmästä keväästä ja kesästä huolimatta. Ja varsinkin verrattuna ulkona kasvaviin viiniköynnöksiin, ne ovat vasta reilun puolen metrin korkuisia alkuja. 


Viidakkotunnelmaa... 
Tomskuissa on vasta ekoja raakileita ja kurkuissa kymmenen sentin alkuja.
Oikealla oleva Jenny-kiivi taisi paleltua alkukesästä ja pysyy vain valkoisena. Oikeastaan se kasvattaa paljon lehtiä jo varastossa ollessaan ja ne lehdet muuttuvat aina valkoisiksi, kun tuon Jennyn ulos. En tiedä olisko sitten voiman puutettakin, olen kyllä marjalannoitetta sillekin antanut. Jotakin se yrittää viestittää...


Marjaisaa viikkoa !