lauantai 1. elokuuta 2015

Ruusuorapihlajan pienet ruusun kukatIstutin pari vuotta sitten ruusuorapihlajan, se on pieni puu. Se kukki viime vuonna ensimmäisen kerran, siitä tuli heti uusi lempipuuni. Kukat muistuttavat pieniä ruusunkukkia. Ja ovat vielä niin hyvän värisiäkin. Nyt kukka-aika on jo ohi, postaus tulee viikon jälkijunassa.
Siili käy usein myöhään illalla puutarhakierroksella. Taitaa kalanperkuupaikan hajut vetää puoleensa. Voi rähmä, päärynäsato ei näytä lupaavalta. Melkein kaikki päärynät on rupia täynnä. Kylmä ja sateinen kesä on tainnut tehdä tehtävänsä. Yksi omppupuu näyttää tismalleen samalta. Onneksi toinen omenapuu on terveempi, niin ei jäädä aivan ilman omppuhilloja ja -mehuja.


Päärynöjä tulisi tosi paljon, mutta ovat niin rupisia.


Valkosipulit eivät ole olleet moksiskaan kylmästä kesästä. Ne ovat kasvattaneet valtavat varret, lähemmäs metrin mittaiset. Nostin ensimmäisen valkosipulin heinäkuun puolessa välissä. Oli siellä kynsiä jo muodostunut. Meidän herkkua on paahdettu ruisleipä, päälle oliiviöljyä, murskattua valkosipulia ja ripaus yrttisuolaa, Njamss !


Kasvoihan ne kurkutkin lopulta kasvarin lämmössä. Viime vuonna syötiin juhannuksena omia kurkkuja, tänä vuonna kuukautta myöhemmin. On se omanmaan kurkku vain maukasta.


Terassilaatikoissa kasvaneet salaatit ja yrtit hukkuivat alkukesästä. Laatikot jäivät sateeseen ja salaatit homehtuivat. Istutin uudet salaatin siemenet kasvihuoneeseen rottinkikoreihin. Sieltä saadaan nyt puhtaat salaatit, kun sadevesi ei roiski niitä kuraan. Eikä kotilot pääse herkuttelemaan. En kasvata kasvimaalla enää salaatteja ollenkaan, kun kotiloja on niin paljon. Tämä rapea keräsalaatti Red Iceberg on hyvän makuista. En odota kerän kasvamista vaan napsin lehtiä yksitellen salaattiin.


Siiri viihtyy kans kasvihuoneessa, nukkuu siellä usein pitkät päikkärit. Aluksi se kaivoi aivan innoissaan laattian hiekkaa ja piehtaroi siinä. 


Se on elokuu, mihin tämä kesä katosi... Tuleehan elokuussa vielä ne helteet, tuleehan ?
Kävimme tänään mustikassa saaristossa. Paljon oli vielä raakileita joukossa. Siitä huolimatta suurin osa mustikoista oli jo poimittu. Jotkut ovat olleet vielä meitäkin hätäisempiä. Viikon päästä voisi tehdä uuden retken mustikkametsään.