keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Lumen syleilyssäMietin tässä, että minkäköhän vuodenajan valitsisin, jos pitäisi suosikki valita. Kevät on kutkuttavaa aikaa, kaikkea uutta voi suunnitella ja luonto herää. Kesällä voi nauttia lämmöstä, kasvien kasvusta, kukkien kauneudesta. Syksyyn kaikki huipentuu, marjat, hedelmät ja vihannekset kypsyvät. Kaiken sen touhun jälkeen, talvi on erittäin tervetullut. Nyt saa puutarha olla ja voi vain ihailla lumisia puita ja hetkellisiä auringonsäiteitä niiden oksilla. Jotenkin näissä lumisissa maisemissa sielu lepää. Odotan innolla myös kunnon hiihtokelejä. Tänne ei vielä ehditty latuja ajamaan. Taidanpa olla myös talvi-ihminen, kevään, kesän ja syksyn lisäksi. Turha kysyä, mikä se paras vuodenaika on.. ;) 


 

Keskimmäisestä männystä taipuili alaspäin isoja oksia. Yksi ei lumenpainoa kestänyt ja se oli romahtanut pensasmustikoiden päälle. Säikähdin jo, että nyt meni kaikki uusimmat istutukset. Mutta näyttäisi siltä, että vain muutamia pienempiä mustikoiden oksia katkesi. Eipä siinä muuta kuin saha käteen ja oksat poikki. Sainpahan tuoreita männynoksia terassille kanervaistutuksiin. Laitoin niitä myös köynnösruusujen ja muiden arkojen kasvien juurille.

 
 

Keittiöpuutarha talviunilla.

 
 
 

* blogiyhteistyössä mukana Fiskars  

Maanantain lumimyräkässä lunta satoi nopeampaa kuin ehdin autoa putsata. Aloitin tuulilasista ja kun olin auton kiertänyt, kaikki oli taas valkoisena. Huiskin Fiskarsin lähettämällä uudella harja/jääraapalla minkä ehdin. Harja oli kätevä käyttää pitkän vartensa ansiosta. Ei tarvinnut pelätä likaavansa takkiaan kuraisen auton kylkeen, kun harjalla ylettyi pidemmälle. Fiskarsin talvipaketissa oli mukana myös autolapio. Se saa kulkea takakontissa mukana, jos joskus jää lumipenkkaan sutimaan. Harja ja lapio ovat Fiskarsin uutuuksia SnowXpert-sarjasta. 
Linkistä voit käydä lukaisemassa lisää tuotteista;
Fiskarsin lumityökalut
 
* blogiyhteistyössä mukana Fiskars 

Autoharja on naarmuttamatonta silikonia. Toimii hyvin tuossa märässä lumessa. Ja harjasta oli helppo huitaista lumet pois urakan lopuksi. Valkoinen lumityökalusarja on piristävä uutuus iänikuisiin mustiin verrattuna. 


Terassilla on yhdessä ruukussa sitkeitä neilikoita. Ne kukkivat vaikka pakkaset paukkuvat ja lunta sataa. Nuppuja olisi vielä paljon tulossa. Ei sitä tiedä vaikka ilmat taas lämpeäis.Kukkaista joulukuun alkua !