keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Talvisuojaa ennen lumisadetta.


Aprikoosi sai talveksi villasukat jalkaansa. 
Tännekin lupailtiin loppuviikolle lumisadetta, oli korkea aika laittaa talvisuojat kasveille. 
Kiitos Biolanille Puutarhan talvisuojasta !


Toivottavasti tänä vuonna istutetut zilga köynnökset, kärhöt ja muut säilyvät hengissä talven yli. Niillä on nyt ainakin talvisuojaturvetta lämmittämässä juuristolla. Viime talvena tuosta pergolasta kylmettyivät viiniköynnökset, köynnösruusut ja kärhöt. Niillä oli suojana vain havuja.
 

Täytyy ostaa valkosipulipenkkeihin toiset kerrokset kasvimaakehikkoja. Nuo ovat niin matalia, ettei talvisuojaa saanut laitettua kuin pienen kerroksen. Tyhjennän sitten loput säkit penkkeihin.


Maistelin nyt vasta ensimmäisen kerran lehtikaalia ja ihastuin sen makuun samantien. Harmi vain, että vatsa ei ollut yhtä tykästynyt uuteen tuttavuuteen. Kuullotin lehtikaalia hetken pannulla valkosipulin ja auringonkukansiementen kanssa. Kokeilin myös tehdä lehtikaalisipsejä. Olivat yllättävän rapeita ja hyviä. En syö tavallisia sipsejä, mutta lehtikaalisipsejä teen toistekkin.


Pelargonia jaksaa vielä kukkia olohuoneen ikkunalla.

Talvista viikon jatkoa !

11 kommenttia:

 1. Ai vitsi, tuotahan voisi koittaa viinirypäleeseen, jonka yritän talvettaa! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että talvisuojasta on apua. Ei ole kiva ostella uusia taimia joka kevät. Talvisuoja ainakin hidastaa maan routaantumista. Lumipeitekään ei olisi pahitteeksi, täällä sitä ei vielä ole.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, odotellaan lumisadetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä kyllä jo toivookin, kun pakkanen paukkuu.

   Poista
 3. Tuo aprikoosi kiehtoo edelleen! Talvisuojaus on todellakin paikallaan, toivottavasti tulisi suojaava lumikerros, katetta kyllä laittelin aika monelle taimelle. Lehtikaali on tosi hyvää monessa muodossa ja kasvina kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutakuin keväällä aprikoosi ostoksille Saila. Se näyttää pärjäävän ihmeen hyvin täällä pohjolassakin, kop.kop.. Lehtikaalia täytyy kokeilla ensi kesänä. Hirvittää vain tuholaiset, ne ovat aina tuhonneet kaikki mun kaalikasvikasvatukset :O

   Poista
 4. Ostaasisin talavisuajaturvetta, ku vaa olis johonaki. Kärhöjen pualesta pelekään taas. On niillä hiakkamultalisäys, mutta ei kai lisäsuaja pahaakaa tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa eikö meinaa löytyä talvisuojaa. Luulis että suurempien markettien puutarhaosastoilla vielä olis. Talvisuojaturve on siitä hyvää, ku se ei ime itteensä vettä.

   Poista
 5. Hei. Uutena blogissasi kiinnostaisi tietää tuosta aprikoosista. Onko se kestänyt talvia ulkona? Tekeekö hedelmiä, vaikka kukkiikin niin aikaisin? Minulla on pari vuotta ollut persikkapuu ruukussa ja sen siirtoa ulkoistutukseen suunnittelen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aprikoosi on kestänyt muutaman talven ulkona. Siihen tuli ensimmäisen kerran muutama hedelmä viime kesänä, pikkuisia 2 cm kokoisia. Kannattaa valita tontin lämpimin ja suojaisin paikka.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Täytyy kokeilla. Persikka on kasvanut vähän turhan isoksi ruukkuun. Kiva lukea muiden kokemuksia. Täytyykin seurata blogiasi. Rupesi tuo aprikoosikin kiinnostamaan.

   Poista