sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kultainen kitajka


Kukka-aika on jo ohi hedelmäpuissa, mutta laitanpa vielä niistä muutamia kuvia. Kultainen Kitajka kukki nyt ekan kerran. On se vain aina yhtä jännää nähdä uuden hedelmäpuun ensimmäiset kukat. Vesi herahtaa kielelle, kun on uusia makuja tuloillaan.


Kultaiseen kitajkaan pitäisi tulla läpikuultavia makeita omppuja. Mikäli kuviin on uskomista, ulkomuoto muistuttaa vähän isoa keltaluumua. Josko ne nyt ehtisivät kypsymään. Viime kesänä tuli pari omppua, mutta linnut päättivät maistella niitä ennen meitä. Eivätkä siten kypsäksi asti ehtineetkään.

Kultainen kitajka
Menestymisvyöhyke on V asti, on aika kestävä lajike.  


Ja tietysti muutama kuva päärynän kukista :)

Aunen päärynä


Saas nyt sitten nähdä miten tämän päärynäpuun kanssa käy. Se on aika vino ja harva yksilö. Myrsky repi siitä ison oksan. Jos tänäkin vuonna kaikki päärynät ovat tautisia, pitäisikö puu malttaa kaataa ?  Uudelle päärynälle ei vain tahdo olla enää tilaa. Ainoa jäljellä oleva nurmikkoalue on sulkkiskenttänä. Uusi päärynä ei taitaisi viihtyä myöskään samalla paikalla kuin kaadettu puu ? Katsotaan sitten syksyllä, miltä sato näyttää.

Tänä viikonloppuna shoppailimme kesäkukkia, tyrnipensaita ja taas kerran multaa. Sitä pitäisi kyllä keväällä hommata koko lavallinen. Joka vuosi niitä saa rehata autolla ties kuinka monta kertaa.  Tänään kaadoimme yhden ison männyn. Mokoma varjosti uusia tyrnipensaita. Olipas yhdessä puussa paljon hommaa. Mies ja pappa hoitivat kaatohomman ja puun pätkimisen. Itse silppusin jonkin verran oksia, mutta taitaa olla parempi, että ne saavat vähän kuivahtaa.  Silppurille ei oikein maistunut tuoreet männynneulaset.