tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kevät alkoi !


Täällä on hiihtolomat hiihdetty, nyt alkaa kevät 🌿🌿🌿🌿🌿🌿! 
Ensimmäinen kevään merkki on tietysti herneenversojen kasvattaminen. Laitoin tänään ikkunalle altakasteluruukkuihin taimimullat ja herneet. ILO-sarjan amppeli riippuu keittiön ikkunalla. Muutaman päivän päästä sieltä saa napsaistua tuoreita versoja leivälle. 


Mietin pitäisikö laittaa toiset kaksi ruukkua tuohon telineeseen. Siihen saa laitettua enintään kuusi ruukkua päällekkäin. Kahdelle lisäruukulle olisi käyttöä, saisi herneenversojen lisäksi pari yrttiä samaan telineeseen. Amppeli on kätevä, kun ruukut eivät vie pöytätilaa. 


Vaijerit on säädetty nyt pisimpään asentoon. Pelkäsin mahtaako kiristysruuvit pitää vaijerit kiinni vai mätkähtävätkö ruukut pöydälle, mutta jämäkästi ovat vaijerit pysyneet paikoillaan. Ikkunoissa ei ole tietysti nyt tarranauhaverhoja, mitkä noihin kiskoihin kuuluisivat nipsuverhojen päälle. Kokeilin vihreitä paneeliverhoja poikkipäin ja siinähän ne ovat roikkuneet jo muutaman viikon. Onhan tässä kevättä jäljellä sisustushommillekin.


Aloitin kasvatukset edellisvuosilta jääneillä siemenillä. Enhän minä malta mitään poiskaan heittää. Katsotaan nyt itävätkö nuo ja laitan sitten myöhemmin lisää. Siemenet on lähettänyt jo aikaisemmin Schetelig.

Blogiyhteistyössä mukana myös Biolan;
Ilo-kasvatussarja / amppeli ja altakasteluruukut
Musta multa huonekasveille


Mangon jättisiemen jäi kuivumaan turhan pitkäksi aikaa, mutta kokeilen lähteekö vielä itämään.  Laitan toisen tuoreemman yksilön multaan, kunhan muistan ostaa uuden hedelmän. Etsin kasvualusta vinkkejä mangolle, joku suositteli huonekasveille tarkoitettua mustaa multaa. Toisessa suositeltiin hiekkaa. Oletko sinä kokeillut mangon kasvatusta, miten on onnistunut ?


Laitoin siemenen ruukkuun lamalleen, niinhän se taitaa luonnossakin maahan tipahtaa. Ja multaa päälle pari senttiä.  Kasvualustaksi musta multaa huonekasveille. Vein ruukun saunaan, siellä on meillä trooppisin ilmasto, laattialämpö lämmittää. Saas nähdä lähteekö kasvamaan.


Siiri kävi jo tutkimassa, onko kasvihuone lämmennyt. Vielä pitää odottaa.


Suurimmaksi osaksi hiihtolomalla oli ihanan talviset kelit, aurinko paisteli täydeltä terältä. Mitä nyt parina päivänä satoi vettä, onneksi loppuviikosta taas pakastui. Luntakin tuli sopivasti, joten pääsin tuulettelemaan hiihtopipoa.

Toivotaan lisää aurinkoisia kevättalven päiviä :)