keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Toiveissa paahdettuja öljykurpitsan siemeniä & sokerimaissin tähkiä

* yhteistyöpostaus 
Schetelig Oy/ siemenet, Vefi-ja Jiffy esikasvatustuotteet
Biolan/ kylvö- ja taimimulta, Ilo-kasvatussarja


Kun nyt alkuun pääsin, laitoin vielä toisen satsin öljykurpitsan ja sokerimaissin siemeniä itämään. Öljykurpitsa on ensimmäisen kerran kokeilussa. Siinä näkyy olevan kylvöaika jo maaliskuussa. Mutta nythän on vielä melkein talvi, lunta tai rakeita sataa harva se päivä. Jos öljykurpitsat kasvavat kolmen neljän kilon möllyköiksi, syksyllä kuivataan ja paahdetaan siemeniä. Olisi se hienoa, jos saisi ripotella ensi talvena salaattiin itse kasvatettuja ja paahdettuja kurpitsan siemeniä.


Tässä postauksessa näkyvät siemenet toimitti Schetelig Oy


Kannatti liottaa siemeniä, maissit itivät saunan laattialla parissa päivässä. Harmitti jo, kun olin taas näiden kylvämisessä maijamyöhäinen. Mutta eiköhän taimet ehdi kasvaa, kun tänä keväänä ulos istuttamisessa ei todellakaan ole kiire. Maissien esikasvatusaika siemenpusseissa on huhtikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin. Olen vain huomannut, että täällä III vyöhykkeellä toukokuulla kylvetyt maissit eivät ehdi kypsyttää kunnolla tähkiään. Sato on onnistunut paremmin, kun on asialla jo huhtikuun alkupuolella. Mutta toivotaan lämmintä kesää ja syksyä.


Sokerimaissi Early Kingillä mennään tänäkin kesänä. Hurja vauhti niillä on, pari senttiä/päivä.


Tänään kylvin taas lisää, nyt oli vuorossa pinaattia, salaattia, palmukaalia. Kylvö- ja taimimultaan istutin pinaatit ja palmukaalit. Turvepelletteihin päätyivät keräsalaatin siemenet.


Oletko jo muuten tutustunut Schetelig Oy.n kotipuutarhuri sivustoon ? Sieltä löytyy mm. kasvatusvinkkejä, tuotetietoja, jälleenmyyjähaku ja puutarhablogeja.


Kasvihuoneessa viiniköynnös Zilga on heräilemässä.


Samoin Polana vadelmat.
Eihän tässä räntä- ja raekuurojen seassa voi muuta kuin kylvää sisälle lisää syötävää. 
Amppelin altakasteluruukuissa kasvaa milloin mitäkin. Nyt kokeilen persiljaa ja Uuden-Seelannin pinaattia. 


Tällaisiin persiljan siemenmattoihin en ole aikaisemmin törmännytkään. Peitin vielä maton kevysti mullalla ja kastelin tietysti. Altakasteluruukut pitäisivät olla hyviä tähän tarkoitukseen, kun siemenmattoa ei saisi päästää kuivumaan. Itämisajaksi sanotaan 15-25 vrk, onko persilja tosiaan niin hidas? 


 Olohuone muuttuu pikkuhiljaa kasvihuoneeksi. Pian siellä kasvaa jäävuori- ja lehtisalaatteja, kurkkujen, tomaattien, chilien, mangon ym. lisäksi.


Vihreyttä viikkoosi 💚