perjantai 12. toukokuuta 2017

Kasvuniloa kasvit !

                                                 blogiyhteistyö: Bayer Garden/ Natria luomulannoitteet

Oliskohan tänään ollut jo aavistuksen verran kevättä ilmassa, ei satanut lunta, räntää eikä edes rakeita, jee. Hetikös aloittelin lannoituksia. Alppiruusut näyttävät selvinneen talven vaihtuvista keleistä. Ne jäätyivät ja sulivat varmaan 50 kertaa talven aikana. Sitten minä vielä laitoin varjostusverkkoja niiden päälle ja tietysti seuraavaksi tuli puoli metriä lunta. Alppiruusuraukat painuivat maahan, mutta selvisivät onneksi parilla katkenneella oksalla. Talvi koetteli niitä, mutta nyt ne sai lisävoimaa. Kaivoin pieniä kuoppia pensaiden alle ja ripottelin niihin Natria rodolannoittetta. Huomenna voisin kaataa vielä lämmintä vettä rakeiden päälle. Sulaisi routakin siinä samalla, jäinen maa tuli vastaan 10 cm jälkeen.
Kokeilen nyt esimmäisen kerran luujauhoa talvivalkosipulille. Kuopaisin tuohon sipulirivien viereen pienen uoman, johon ripottelin luujauhetta ja peittelin sen samalla. Hajun takia Natria jauheita ei tarvitsisi peitellä, niissä on vain todella mieto tuoksu. Mutta meneepä ravinteet nopeammin juuriston käyttöön.


Tulppaanit tykkäävät typestä, kolmen T.n muistisääntö. Luujauhosta typpi liukenee hitaasti, tukee  hyvin sipulikasvien kasvua.


Onneksi nyt lupailtiin lämpenevää viikonlopuksi, pääsevät tulputkin vauhtiin.


Tulppaanit kukkivat 5.6.16


Ukkolaukat kukkivat viime vuonna pitkään, kuva 7.7. Pionitkin sieltä jo pykäävät, jäivät vähän jättiläisten varjoon. Siirsin syksyllä pionien edestä ukkolaukan sipulit pois toiseen paikkaan.


Odottelen seuraavaa vesisadetta, laitan sitten vasta Natria verijauhoa nurmikolle. Alkavat sitten samantien sulamaan. Tuoksu näissäkin on mieto, ei tule hajuhaittoja herkkänenäisillekään. Pitää muistaa laittaa verijauhoa myös kuunliljoille ja kesällä palmukaalille. 


Viime kesänä heinäkuun 7 päivä.


Oletko kokeillut Natria ruusulannoitetta tomaatintaimille ? Sitä voi alkaa antaa pikkuhiljaa siinä vaiheessa, kun taimi on vahvassa kasvussa ja juuristo vahva. Ruusulannoitteen voi liottaa kasteluveteen.


Oletko käynyt jo osallistumassa uuden Tomaatti-kirjan arvontaan ? Vielä ehtii, arvonta on maanantaina 15.5. Pääset linkistä suoraan arvontaan, klik.


Ihanaa Äitienpäivää 💗