lauantai 20. toukokuuta 2017

Lauantai lannoituksia; 🍓🍓🍏🍒🍉🍇🍑

                                                                yhteistyöpostaus/ Biolan

Nyt löytyy jo keväänmerkkejä puutarhasta, pensasmustikoiden ja muiden marjojen silmut pullistuvat kovaa vauhtia. Viikolla sateli vettä ja perjantaina mittari näytti 16, vau ! Justiinsa passeli viikko marjojen ja hedelmien lannoituksille. Tänään on viimeisenä vuorossa viiniköynnökset.


Pensasmustikoille pari korkillista havu- ja rodolannoitetta/ puska. Ja päälle pieni kerros rodo- ja havumultaa.


Mustikkamaalla alkaa olla tiheä tunnelma. 


Mesimarjat lähtevät kasvuun ensimmäisten joukossa.


Saskatooneille, viinimarjoille ja vadelmille heittelin marjalannoitetta. Marjamaalla odottaa seuraava projekti. Otin syksyllä pois siitä mansikkakankaat, niiden päälle oli kasvanut rikkaruohomatto. Jaa-a mitäköhän sille tekisi, uudet mansikkakankaat ? 


Viime kesänä istutetuille tyrneille laitoin vähän pk-lannoitetta ja vielä vähemmän marjalannoitetta. Millä sinä olet lannoittanut tyrnejä ? Ne eivät vissiin typestä tykkää ?


Tyrnipenkin teko viime kesänä oli miehen idea, hän keksi niille kivan paikan tuosta puuladon ja kallion kupeesta. Yksi mänty sai siinä lähtöpassit. Minä kyllä mietin sen kaatamista pitkään. männyt ovat niin hienoja. Mutta puu kaatui ja sen jälkeen jatkettiin kiven edessä olevaa kukkapenkkiä niin pitkäksi, että Terhi, Tytti ja Tarmo mahtuivat siihen. 


Nyt ainakin näyttää siltä, että kaikki kolme selvisivät talvesta.


Tyrnipenkin toisessa päässä muutin samalla muutamia perennoja eri kohtiin.
Syksyllä istutin tuonne vielä tulppaaneja, ukkolaukkoja ja krookuksia, Harmi vain krookukset olivat jotain minikokoa, justiin ylettyvät kurkkimaan mustan reunanauhan yli.


Omena-, kirsikka- ja luumupuille laitoin hedelmälannoitteet pieniin kuoppiin juuristoalueelle. Omppupuilla on katelankaat koristekatteen alla, kankaassa on pieniä reikiä, joista kuopaisen rakeet multaan.


On se joka kevät yhtä ihmeellistä ja ihanaa seurata kasvien heräämistä.


Raparperipiirakkaa tiedossa ?Pohjolan puita; aprikoosi, kuitupalmu ja tuija :)
Kuitupalmu on ollut pari viikkoa totuttelemassa ulkoilmaan  autokatoksessa. Siitä siirsin sitä pikkuhiljaa kohti aurinkoa.  Vesisade oli sille varmaan kauan odotettu kesän alku.


Aprikoosi selvisi tästäkin talvesta. Saas nähdä kuinka kukinta ja pölytys onnistuu tänä keväänä. Viime vuonna oli kukinnan aikaan kovat kevätmyrskyt, satoa tuli 3 aprikoosia. 

Keväistä viikonloppua

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌴🌴🌴🌿🌿🌿🌿🌿