lauantai 27. toukokuuta 2017

Salaattibaari kylvetty, kotiloja ja hyttysiä häädetty

                                  * blogiyhteistyössä mukana Schetelig/ Bayer Garden/ Biolan/ Megamyyntiareenat

Eiköhän nyt jo uskalla luottaa siihen, ettei enää sada lunta :o Aloittelin kylvöhommia salaattibaarin istuttamisella. Teki vähän tiukkaa saada mahtumaan kaksi kasvulaatikkoa terassin katoksen alle. Toisen täytyi laittaa sohvan selkänojaan kiinni. Loppukesästä saa syödä herneitä sohvalla maaten.


Laitoin laatikoiden pohjalle luonnonlannoitetta ja päälle pari säkkiä turvemultaa. Vuosi sitten mentiin samalla reseptillä, paitsi toinen kasvulaatikko oli kasvarissa. Siellä oli liian kuumaa kasvulaatikon asukeille, niiden elämä meni pikakelauksella.
* luonnonlannoitteen ja turvemullan lähetti Biolan.


Istutin laatikoihin verkon (jotka täytyy uusia) eteen herneitä. Niiden eteen syötäviä kukkia, kummassakin päässä on rönsyilevää pinaattia ja keskellä erilaisia salaatteja. Toiseen laatikkoon aion änkeä vielä ainakin timjamin ja basilikan taimet. 
* Kasvulaatikoihin istutetuissa siemenissä oli sekä Schetelig Oy.n että Megamyyntiareenan verkkokaupan lähettämiä.
  

Ehdin siinä nauttia noin puoli tuntia kesästä ja kylvöhommista, niin inisevät öttiäiset tulivat joukolla ilmoittamaan myös heränneensä. Muistin, että minullahan on hyttyslyhty ja Schetelig lähetti juuri lyhdyn täydennyspakkauksen. Poltin viime kesänäkin lyhdyssä lämpökynttilöitä. Karkoitinainetyynystä lämmön vaikutuksesta vapautava aine karkottaa aika hyvin hyttyset terassilta pöydän ympäristöstä. Pystyy syömään rauhassa, ei tarvitse huitoa ja kynsiä hermorauniona. 


Täydennyspakkauksessa on mukana 3 isoa lämpökynttilää ja kolme 4 tunnin karkotinainetyynyä. Käytännössä nuo kestävät paljon pidempään, kun poltan kynttilää vain sen aikaa, kun pöydässä istutaan.


Nyt on lyhdyssä uusi karkotinainetyyny, häipykää inisijät !


* Hyttyslyhdyn täydennyspakkauksen lähetti SwissInno-tuotteiden maahantuoja Schetelig Oy
Hyttyslyhty on ollut kesät talvet käytössä jo muutaman vuoden.


Sitten on vielä toinen murheenkryyni, lehtokotilot. Ne ovat lisääntyneet vuosi vuodelta, vaikka muutaman kerran kesässä olen niitä keräillyt ja kuumassa vedessä kiehauttanut. Eivät ole pataan päätyneet vaan roskikseen :O Kuunliljojen, vuorenkilpien ja muiden lehdet ovat olleet loppukesästä reikiä täynnä. Kokeilen altaiden reunoissa Etanaeste-kylvönauhaa. Siinä on sekoite lajeja, jotka eivät ole etanoiden suosiossa karvaisuutensa tai pahan makunsa takia.


Onnistuisipa kukkien itäminen ja kasvaminen. Puutarha kaipaa lisää värikkäitä kukkia.


Samalla levitin tuijien alle tippuneet kuivettuneet lehdet. Ja sitähän oli paljon, koko altaaseen tuli siitä kate. Ja mitkäs ne karikkeessa viihtyvät, kotilotpa tietenkin. Niitä löytyi paljon ja vähän päälle. Ripottelin etanarakeita kumpaankin altaaseen, hedelmäpuiden alle ja metsän reunaan. Natria Etanarae on luonnonmukainen tuote. Sen tehoaine on rautafosfaatti, jota esiintyy luonnossakin. Syötyään rakeita, etanat ja kotilot vetäytyvät koloihinsa, eivät jää ravinnoksi toisille etanoille. Rakeet vaikuttavat vaan etanoihin, niistä ei ole haittaa lemmikeille.
* etanarakeet lähetti Bayer Garden


Pian on täälläkin tulppaanit kukassa. Ainakin osa on selvinnyt talvesta. 
Tänään on sadepäivä, vesisaavit on jo täynnä odottamassa taimien muuttoa kasvihuoneeseen.
Mukavaa viikonloppua !

🌷🌷🌷