perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kasvien hoitoa


Kasvihuoneessa kasvaa rönsymäistä teivadelmaa.  Teivadelma on karhunvadelman ja tavallisen vadelman risteytys. Siihen tulee pitkulaisia marjoja. Jokakeväinen ongelma on toukkien ilmaantuminen. Sieltähän ne taas löytyivät, ensimmäiset reikäiset lehdet. 


Bayer Gardenin Natria hyönteisten torjunta-aine spray on kätevä, käyttövalmis heti. Ja tietysti luomua, kun kasvihuoneessa kasvatellaan. Vaikuttava aine on luonnon pyretriini. 


Aikaisemmin kerroinkin jo samaan Natria sarjaan kuuluvasta etanarakeesta. Kävin sitäkin ripottelemassa toiseen kertaan, kun kotiloja näkyi kasvihuoneen takana läjäpäin. Siellä on kosteikko, josta ne ryömivät kohti puutarhaa. En muuten löytänyt kuin pari elävää kotiloa puutarhan puolelta, johon etanaraetta ekalla kerralla ripottelin. Näyttää olevan tehokas aine tuo luonnonmukainen rautafosfaatti. Kun tuholaisongelma tuli selätettyä, siirryin mukavampiin puuhiin. Tein kärryllisen kesäkukkamultaa. Ostin ihan tavallista puutarhamultaa, johon sekoitin kastelukiteitä. Kesäkukkaistutukset pärjäävät tällä sörsselillä pidempään kastelematta, ja sehän passaa. Sekoitin pussin sisällön 50 litraan multaa.


Sekoitinpas mullan joukkoon vielä hitusen mykorritsa jauhetta. Sienijuuret mm. edistävät kasvien juurtumista, suojaavat kasvitaudeilta ja lisäävät kuivuuden ja stressinsietokykyä. Nyt on kasvien terveyttä ja stressinsietokykyä nostettu. Oma stressitaso laskikin kummasti, kun pääsin istuttelemaan marketat, daaliat, pelargonit ja muut. 
Tässä postauksessa olevat tuotteet olen saanut blogiyhteistyönä Schetelig Oy.tä.


Laitoin sekoittamaani kastelukidettä ja mykorritsaa sisältävää multaa ruukkujen pohjalle. Pinnalle laitoin tavallista puutarhamultaa. Lisään vielä pitkäkestoista lannoitetta ruukkuihin, niin riittää sitten voimaa koko kesäksi Alkuviikosta satoi sen verran paljon, että kukat jo vähän nyypähtivät. Leijonankita ei näytä sopivan taivasalle, kukat tippuvat herkästi.


Eilen hain uutta istutettavaa. Lobeliat ovat menossa pelargonien kanssa samaan ruukkuun. Tulilatva se jaksaa kukkia jouluruukussa sypressin juurella. Olen upottanut sen noin kerran viikossa veteen, niin että ruukku kastuu läpimäräksi. Se näyttää toimivan.


Nyt meillä on taas päärynäpuu 😍 Vasemmassa alareunassa näkyy päärynäntaimi Pepi.

Siiri osaa ottaa rennosti. Sen lempipaikka on harson alla ja muuten sama nurkkaus joka kesä.


Mitäs tänne nyt tuut tekeen ?


Jaa leikkimään, no minäpäs vähän venyttelen eka.


Äippä, tuo oli se kainalorapsutus, josta mä villiinnyn !


Mähän sulle kynteni näytän.


Ne on näin valtavat, pitkät ja terävät. 


Hei, mikäs tuolla meni, murkku ??


Hohhoijaa nyt riittää, mä jatkan päivänokosia.

Hyvin Siiri on asettautunut maissien väliin, yksi taimi on vain kokonaan poikki. Kun leikit oli leikitty, kuopsuttelin tallaantuneen maan ja lähdin hakemaan vettä kastelukannulla. Siiri häipyi sillä välin vähin äänin, pergolassa oli nyt rauhallista.


Rentouttavaa alkavaa viikonloppua !