keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Natria-tuotepaketin arvonta


Kun nyt alkuun päästiin, jatketaanpas arvontoja. Arvon blogiyhteistyökumppanini Schetelig Oy.n kanssa BayerGardenin Natria-tuotepaketin, jonka arvo on n. 70 €. Ötököiden torjunta settiin kuuluu Etanarae, Hyönteistorjunta-aine tiiviste, Murkkurae ja FlySpray. Paketista löytyvillä tuotteilla pääsee luonnonmukaisesti lähes kaikista puutarhan tuholaishyönteisistä eroon. Suoritan arvonnan 3.7.2017 klo 12.00. Arvontaan osallistuvat täällä bloggerissa jätetyt viestit sekä blogin facebook ja instagram tileille jätetyt osallistumiset. Laitathan viestiin, että haluat osallistua arvontaan. Kaikki voivat osallistua yhdellä arvalla.


Kasvit ovat päässeet nyt hyvään vauhtiin ja nopeimmilla alkaa jo satoakin pukkaamaan. Usein sitä tässä vaiheessa huomaa harmikseen ensimmäiset reikäiset, tahmaiset ja pikkuötököiden valtaamat lehdet. Edellisessä postauksessa kerroin Natria hyönteisten torjunta-aineesta, pääset tästä postaukseen.
Aikaisemmista postauksista löytyy myös juttua etanarakeesta, tästä linkistä sinne.


Meille ilmestyy joka vuosi alkukesästä hevosmuurahaisia. Metsästä tulee vilkas liikenne kohti talon nurkkaa. josta ne nousevat kivijalkaa pitkin. Jostain kolosta löytävät tiensä sisälle. Aluksi yritin mäiskiä niitä kengällä, mutta eihän siitä loppua tullut. Sitten siskoni valisti, että hevosmuurahaisista pitää hankkiutua heti eroon, koska ne jyrsivät pesäkäytävistöjä talon rakenteisiin. Epäilin, voiko se pitää paikkansa, ei kai murkut nyt puuta pysty nakertamaan. Mutta netistä varmistettuani, pakkohan se oli uskoa. Hevosmuurahaiset eivät tosiaan syö puuta, mutta ne jyrsivät tilaa pesälle. Pesän koko on yleensä korkeintaan pari metriä talon rakenteissa. Mutta ontto pesäkäytävistö on erittäin haitallinen, jos se sattuu sijaisemaan kantavassa rakenteessa. Huh, siinähän voisi talo sortua. Pitäisi varmaan purkaa talon ulkovuorausta tuosta nurkasta, että näkisi kuinka pahaa jälkeä murkut ovat ehtineet jo tehdä.

Tänä kesänä kokeilin Natria murkkuraetta heti ensimmäisten muurahaisten ilmestyessä sisälle. Levitin rakeita muurahaisten kulkuväylälle ja talon nurkalle, mistä ne nousevat kivijalkaan. Sumutin myös Fly spray'ta niiden kulkuväylälle kivijalkaan. Murkut vähenivät samantien. Muutaman päivän jälkeen niitä ei enää näkynyt.  Rakeita kannattaa ripotella niin kauan kuin niitä häviää. Rakeita voi myös liottaa veteen ja kastella lioksella laatoituksia. Natria muurahaisrae on luonnonmukainen, kuten muutkin Natria sarjan tuotteet. Tehoaineena on luonnon pyretriini.


Laitan tähän linkin Natria oppaaseen. Sieltä löytyy lisää tietoa arvonnan tuotteista.Alppiruusut aloittelevat kukintaasa ja niitä riittää tänä vuonna. Viime kesänä ne kukkivat tosi huonosti. Nyt kukkia on tulossa senkin edestä.

alppiruusu 'Catawbiense Grandiflorum'Alppiruusut ilta-auringon puolella.

Nyt vain kipinkapin osallistumaan arvontaan ! Ja mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa. Turhan nopeaa kesä vain taas menee, pian on heinäkuu. Muistetaan nauttia kesästä 🌸🌻🌸🌻🌸