keskiviikko 16. elokuuta 2017

Asiaa tyynyistä


Nyt minulla on tyynyasiaa. Sain ilokseni mahdollisuuden tehdä yhteistyöpostauksen Suomen Terveysmaailman Duqem terveystyynyistä. Minulla on ollut käytössä jo aikaisemmin samanlainen tyyny, jonka olen hyväksi havainnut. Mutta sitten tyyny pöllittiin... Miehellä oli viime talvena kipuja ja nukkumisesta ei tahtonut tulla mitään. Hän halusi kokeilla kehumaani tyynyä, se jäi sille tielle. Nyt on uudet tyynyt testailussa minulla ja pojalla. Duqem-terveystyynyt ovat kotimaisia, niillä on 2 vuoden takuu.

Mieheni oli niin tyytyväinen duqemiin, etten malttanut napata sitä takaisin. Itse nukuin talvesta asti jollain vanhalla tyynyllä ja yritin totutella pariin tempuriin. Mutta tempureista en ole löytänyt sopivaa, molemmat tuntuvat liian korkeilta. Niskat olivat jumissa ja pää kipeä aamuisin. Harmittaa, kun niihin meni rahat hukkaan. Miesväkikään ei ole niihin tykästynyt. Tyyny, jota käytin puolisen vuotta, tuntui kohtalaisen hyvältä. Mutta jostain syystä keväällä alkoi taas vanhat vaivat palaamaan. Usein leukanivel kipeytyi yön aikana, se alkoi narista ja naksua. 


Uudet duqem-tyynyt ovat olleet nyt muutaman viikon käytössä. Otin ensin täytettä pois, tyyny tuntui uutena todella muhkealta. Myöhemmin olen lisännyt polyesterpallotäytettä muutaman kerran. Oma tyynyyni (vas.lla), on vieläkin aika litteä, se on paras niskalleni. Kuvausta varten hain pojan tyynyn malliksi (oik.lla). Miekkosella kun on käytössä se pari vuotta vanha duqem. Poika tykkää vielä litteämmästä tyynystä kuin minä. Duqem on kätevä kasvavalla nuorella, sitä saa säädettyä mittojen mukaan. Tyynyjen mukana tuli pienet lisätäytepussit. Niille meillä ei ole ollut vielä käyttöä, koska...


kolmesta tyynystä olen ottanut kaksi isoa pussillista täytettä pois. Onpahan varatäytettä ainakin tarpeeksi. Lisäsin samalla pallokuituja miehen tyynyyn, se näytti kaipaavan vähän muhkeutta. Hän on tyytyväisenä nukkuapussutellut duqemilla. Nukkuu muuten nykyään jo vähän liiankin makeasti, aamupuuron keittäminen on jäänyt minulle viime aikoina. 


Itse tykkään nukkua matalalla tyynyllä.  Niskaa tukevan alimmaisen pitkän lokeron täytän korkeammaksi. Tyynyn yläreunan kolmesta lokerosta jätän keskimmäisen matalimmaksi. Pysyy pää ja niskat suorassa selällään nukkuessa. 


Tyynyssä on tasaajakangas. Se käännetään nurin pesun ajaksi. Pesu 60 asteessa.


Otin tosiaan ensimmäisen duqem-tyynyn käyttöön vajaa kolme vuotta sitten. Silloin riesana oli usein migreeni, niska-hartiavaivat, selkäkivut ym. Työni oli tuolloin niskaa ja selkää kuormittavaa. Nyt, kun ajattelen jälkeenpäin viime vuosia, migreeniä on ollut vähemmän, samoin lievempiäkin päänsärkyjä. Uskon, että duqem-tyynyllä on siihen osaa. Ja on se ainakin paras tyyny, millä olen tähän mennessä nukkunut. Ja tyynyjä on tullut ostettua, kaapista löytyy tällä hetkellä ainakin 10 kipaletta. 


Mielenkiinnolla seuraan, häviääkö leukavaivat, nyt kun sain taas Duqemin ja muotoilin sen sopivan korkeaksi. Kipu on jo hellittänyt, kunhan narinakin loppuisi. Jatkan testailuja ja kerron myöhemmin miten käy. Samoin siitä, mitä mieltä poitsu on uudesta tyynystä. Tähän asti on kommentit olleet "ihan ok", "joojoo on se hyvä" :Dmehiläinen iltalennolla

Täytyy laittaa vielä pari kuvaa näistä lempparipioneistani. Elokuun alussa kukkineet Karl Rosenfeld pionit. Pidän niin paljon niiden väristä, kirkas ja hehkuva. Erottuu hyvin vihreiden tuijien ja pensaiden joukosta. Pallotuijien taakse pitäisi istuttaa jotain korkeaa ja kukkivaa. Sieltä on kadonnut valkoiset ja viininpunaiset liljat. Nyt ne jäisivätkin jo mataliksi, pallotuijat ovat kasvaneet niin suuriksi. Olisiko ehdotuksia, mitkä kukat tuolta näkyisivät ? Aika hujoppeja pitäisi olla, metristä kahteen.


Tunnelmallisia elokuun iltoja 💜