keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kevät jo mielessä

                                                                                                     * yhteistyöpostaus
kukkasipulit_verkkokauppa
kuva: megamyynti.omaverkkokauppa.fi

Mietin, kirjoittaisinko "voi ankeus, onko nyt jo syksy..." vai "nyt saakin jo valita ensi kevääksi uutta kukkaloistoa..." Ensimmäinen vaihtoehto on ollut pinnalla viime aikoina, kesä nyt oli, mitä oli. Kun näitä värikkäitä sipulikukkien kuvia katselee, mieleen putkahtaa ajatus, tuleehan se uusi kevät ja kesä sieltä taas. Pakkohan sitä on kallistua jälkimmäisen lauseen kannalle 💚 flowerpower.


Tutkailen tässä blogiyhteistyökumppanini Megamyynti Areenat Oy.n verkkokaupan sipulivalikoimaa. Sieltä löytyy erilaisia ihanuuksia 80 lajikkeen verran. Tällä viikolla voi vielä tehdä ennakkovarauksen sipuleista. Ne saapuvat heille jo ensi viikolla (vko 35) ja toimitukset alkavat viikolla 36 eli heti syyskuun alussa. Sipulipaketin saa tilattua suoraan kotiovelle toimitettuna. Ne voi myös noutaa myymälästä, jos olet liikkeellä Orimattilan suunnalla. Pääset alla olevasta linkistä tutustumaan Megamyynti Areenan verkkokaupan sipulivalikoimaan;

Etupihamme istutusallas on kaivannut lisää kukkivia kasveja. Vihreää siinä on yllinkyllin. Tuijat alkavat olla jo niin suuria ja varjostavia, että muut kasvit meinaavat jäädä jalkoihin. Penkistä on kadonnut valkoiset ja viininpunaiset liljat, oranssit takareunalla vielä sinnittelevät. Isomaksaruoho ja jotain muitakin perennoja on hävinnyt. Vuorenkilpiä sieltä vain nousee sitkeästi, vaikka olen kaivanut ne pois. Uudetkin saavat taas häädön. Otan samalla pois mättään pähkämöitä. Tulee enemmän tilaa sipulikukille.
Kuvahaun tulos haulle kerrottu tulpaani dream touch
Ihastuin 😍😍😍 heti ensinäkemältä tähän kerrottuun Dream Touch- tulppaaniin, mitkä värit !!! Valkoiset reunat vielä korostavat vadelmanpunaisia kukkia. Suunnitelen istuttavani näitä kahteen tai kolmeen kohtaan etupihan altaaseen. Tein niistä ennakkovarauksen. Toimitus sipuleilla on alkaen vk 36 (4.9.2017). Korkeutta näillä ihanuuksilla on 40 cm. Pussissa 5 sipulia.
Helmililja Valkoinen
Valkoinen helmililja on matalampi, korkeus 15 cm. Eikö nämä sopisi aika hyvin dream touch-tulppaanien ympärille ? Ennakkotilaukseen lähti näitäkin.
Keisarinpikarililja keltainen
Ihastuin myös näihin keltaisiin Keisarinpikarililjoihin, ovat erikoisen näyttäviä. Olen ennen karttanut keltaista väriä kukissa, mutta tänä kesänä innostuin niistä. Ostin kesän aikana muutamia keltakukkaisia perennoja. Nehän piristävät kummasti lilavoittoista puutarhaa.
Lummetulppaani Love Song
Lummetulppaaneja mietin takapihalle, mutta siellä jostain syystä tulppaanit kasvavat huonosti. Nurmikon keskellä oleva kukkapenkki pitäisi nostaa kokonaan ylös ja lisätä multaa. Pitää katsoa, jos innostun syksyllä kaivamaan.


Kirsikoista valkokirsikka 'Lumikki' kypsyy ensimmäisenäVoi miten kiva oli suunnitella jo tulevaa kasvukautta, tästähän sai roppakaupalla uutta energiaa. Nyt jaksaa taas poimia marjoja. Puna- ja valkoherukat on pomittuna. Mustat alkavat pikkuhiljaa kypsyä. Saskatooneja on vielä puskissa, suurin osa on poimittu. Vadelmilla on paras aika just nyt. 


vadelmia ja saskatooneja
Pensasmustikat ovat pari-kolme viikkoa myöhässä normiaikataulusta. Nyt vasta alkoivat sinertymään. Toiveissa olisi pitkä, edes kohtalaisen lämmin syksy. Mukavaa ja marjaisaa elokuun jatkoa 💜