tiistai 5. syyskuuta 2017

Satokausikalenterin & Modernia Maakuntaruokaa kirjan arvonta

                                 * yhteistyöpostaus

Aurinkoista syyskuun alkua ! Nyt on meikäläisen mielestä taas vuoden parasta aikaa. Saadaan popsia puutarhasta tuoreita marjoja, hedelmiä ja vihanneksia niin paljon kuin suut vetää. Syyskesän aurinko kypsyttää satoa, sosekattilat ja mehumaija porisevat joka päivä keittiössä. Tähän sadonkorjuuaikaan sopii hyvin Satokausikalenterin ja Modernia Maakuntaruokaa kirjan arpajaiset vai mitä. Halusin arpoa teille ihanille lukijoilleni myös omat kappaleet. Satokausikalenteri lähetti kaksi kalenteria ja uuden Modernia Maakuntaruokaa kirjan arvottaviksi. Kirja onkin aikamoinen järkäle, 295 sivua maakuntien perinneruokia, joiden lisäksi moderneja uusia reseptejä.


Voit osallistua arvontaan maanantaihin 11.9.2017 klo 12.00 asti. Suoritan arvonnan sen jälkeen. 
Laita kommenttiisi kiinnostaako sinua enemmän kalenteri vai kirja. 
Arvontaan osallistuvat tänne blogiin jätetyt viestit sekä facebook ja instagram sivuille jätetyt osallistumiset. 


Kalenterista löytyy ajankohtaisia vinkkejä joka kuukaudelle ;
* Kokeile ainakin näitä
* Kotimaiset sesonkikasvikset
* Ulkomaiset sesonkikasvikset
* Varastokasvikset


Satokausikalenteri ei lopu kalenteriosioon, vaan lopussa on 38 sivua tietoa kasviksista, pähkinöistä, kaloista ym. Sieltä löytyy kasvisten kuvauksien lisäksi niiden satokausi, säilytyslämpötilat, Fodmap soveltuvuus, ravintoainetaulukko. Joka kuukaudelle löytyy myös oma kasvisliemi resepti. Tulinen tammikuu, Hienostunut helmikuu, Satoisa elokuu ym. kasvisliemet menevät ehdottomasti kokeiluun. Kasvisliemien reseptit on laatinut Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Jouni Toivanen.


Villiyrteistä on kerrottu neljän sivun verran. Niilläkin on omat sesonkikuukaudet, jolloin ovat parhaimmillaan. 


Arvonnassa on siis myös uusi Modernia Maakuntaruokaa kirja, 295 s. 
Kustantaja: Sesonkia Oy, satokausikalenteri.fi
Konseptointi, reseptit sekä ruokakuvien tyyli ja ruoat: Juuli Hakkarainen
Valokuvat: Kaisu Jouppi
Leipäreseptit: Martat
Graafinen suunnittelu: Enni Koistinen


"Jokaiselle maakunnalle on omistettu kirjassa oma menu, joka sisältää kolme perinneruokaan pohjautuvaa reseptiä, yhden täysin modernin ohjeen sekä perinneleivän. Menuissa on otettu huomioon kullekin maakunnalle ominaiset raaka-aineet, metsien antimet ja vesistöjen kalat" (lainaus kirjasta).


Kuvista välittyy yksityiskohtia suomalaisuudesta. 
Tämä aukeama on itselleni sitä tuttua ja turvallista aakeaa, laakeaa pohojanmaata ja metsien aarteita ❤ 


Kattauskuvissa on kunnioitettu vanhojen pitopöytien eleetöntä estetiikkaa. Kuvissa on esillä myös suomalaisen käsityöläisyyden aarteita - astioita, keramiikkaa, pitsi- ja pellavaliinoja.


Ajattelin kokeilla huomenna tätä Loppukesän keitto- reseptiä. Kaupasta täytyy hakea kyssäkaalia, pensaspapuja ja fenkolia. Muut ainekset taitaa löytyä omasta takaa. Siitä tulikin mieleen, että ensi keväänä täytyy muistaa kylvää taas papuja. Ne unohtuivat tänä vuonna.


Nyt vain kipinkapin osallistumaan !
Aikaa osallistua arvontaan on maanantaihin 11.9.2017 klo 12.00 saakka.

Laitathan kommenttiisi, jos sinua kiinnostaa jompi kumpi enemmän, kalenteri tai kirja.
Onnea arvontaan !


ARVONTA ON SUORITETTU !