sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kukkasipulien istutuspuuhissa

                                         * yhteistyöpostaus

Nyt ajattelin kerrankin olla ajoissa kukkasipulien istuttamisen kanssa. Minulla se tuppaa jäämään aina liian myöhäiseksi. Tähän aikaan, kun joka päivälle löytyy poimittavia marjoja ja omppuja sekä niiden säilömistä. Liian myöhäinen istutus on varmaan ollut syy siihen, miksi sipulikukat ovat kasvaneet aina huonosti. Toivottavasti nyt onnistuu paremmin. Ihastuin näihin Dream Touch tulppaaneihin ensisilmäyksellä, mitkä värit ! Istutan valkoisia helmililjoja niiden ympärille. 


Keisaripikarililjat ovat minulle uusi tuttavuus. Olen tänä kesänä tykästynyt keltaiseen ja sama meno jatkuu. Keltainen tuo kivasti väriä ja valoa aika lilavoittoiseen puutarhaan. 


Keisaripikarililjat päätyivät tulpaanien ja helmililjojen taustalle. Nämä olivatkin isoja sipuleita, Istutussyvyys 15 cm. Niiden hajun pitäisi karkoittaa myyrät tiehensä. Meillä tosin Siiri hoitaa sen jobin aika tehokkaasti. Niinkuin kuvissa vähän näkyy, kaikki gladiolukset ovat joutuneet ötököiden hyökkäyksen kohteeksi. Istutin niitä kolmeen penkkiin, kaikissa lehdet ovat aivan rispaantuneet. Mikähän tuon on saanut aikaan ?


Istutin myös tulppaanit ja helmililjat etupihan penkkiin. 

Megamyyntiareenat lähettivät kuvissa näkyvät kukkasipulit blogijutun tekoa varten. 
Pääset tutustumaan verkkokauppaan alla olevasta linkistä;Vielä jaksaa kukkia. Oikeastaan tämä englantilainen jalopelargonia aukaisi vasta syyskuun alussa ensimmäiset kukkansa. Kannatti sitä odottaa.


Amppelit ovat vielä kesäfiiliksissä.


Verenpisaralla otti koville kevättalven muutto varastosta sisälle. Se kitui ja kärsi alkukesän, mutta lähti sitten lopulta uudestaan kasvuun. Talvetettavia kasveja ei kannata keväällä sisälle kantaa. Niihin kasvaneet uudet versot kuolevat kuitenkin pihalle siirrettäessä. Varastosta vain suoraan ulos yöpakkasten loputtua.


Riippapelargonia on huomannut syksyn tulleen, lehdet kellastuvat kovaa vauhtia.


Tumma kärhö on sitkeä kukkija. Vieressä kasvaviin uusiin gojin versoihin on muuten tullut ensimmäisiä kukannuppuja. Alkaisipa se kukkimaan aikaisemmin keväällä tulevina vuosina. Pergolassa voisi olla siihen mahiksia, se on lämpimämpi paikka kuin taivasalla. Gojit kukkivat kasvihuoneen edessä joka vuosi vasta myöhään syksyllä.Jaloangervo 'Maggey Daley'.

Kukkaisaa syksyn jatkoa !
Pian se on taas kevätkin. Uusia kukkasia odotellessa.