sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Talvetettavat heräilevät


Kuitupalmu odottelee jo malttamattomasti pääsyä ulos ja aurinkoon. Vielä pitää hetken malttaa, kunpa yöpakkaset pian loppuisivat. Uusi ruukku jo odottelee valmiina. Tarvitsen vain apuvoimia ruukun vaihtoon. Sukulaiset saavat pian kutsun kylään.


Siiri kävi tarkistamassa kastelun tarpeen.


Varasto on tähän aikaan vuodesta tupaten täynnä. Pian pääsee tositoimiin.


Palmulle olen lurauttanut muutaman kerran ravinnenestettä kasteluveden joukkoon.


Kiivi tarkastettu, hengissä on.


Verenpisara tarkistettu, joten kuten selviytynyt. Se jäi syksyllä ensimmäisiin yöpakkasiin, pudotti kaikki lehtensä sen jälkeen. Eiköhän sieltä uutta pukkaa.


Oliivissa on vielä jonkin verran lehtiä, varisevat kyllä kovaa vauhtia. Sitä olen nyt sumutellut pari kertaa viikossa.


Kevään ihanuutta, tarkenee lukea lehtä terassilla. Oli pakko päästä jo pääsiäisen aikaan puutarhaan nauttimaan päiväkahveista. Käytäväthän sinne oli kaivettava. Nyt on jo enimmät kinokset sulaneet, mutta kyllä nurmikko vieläkin valkoinen on.Skål keväälle, auringolle ja uudelle kasvukaudelle, eiköhän se ennen juhannusta lähde käyntiin.

🌿🌿🌿

11 kommenttia:

 1. Onpa sinulla todella valtavan kokoinen palmu, hyvä että Siiri tarkistaa kastelutilanteen :D. Oliivia ja kiiviä olen haikaillut, talvetuspaikkaa sopivan viileässä meillä ei oikein ole, mutta tekisi mieli yrittää. Vakka-Taimesta minulla on ollut kaksi vuotta varauksessa kaksikotinen kiinanlaikkuköynnös kiiviä korvaamaan, toivottavasti saan sen joskus, oliivi ja suuri haaveeni sitruunapuu ovat vahvasti hankintalistalla.

  Lumet onneksi melko vauhdilla jo katoavat ja päästään tositoimiin!

  Ihanaista viikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin palmun runko on kasvanut paksuutta, 80 litran vesisaavi näyttää pikku sangolta. Nuo muut talvettamani kasvit ovat viihtyneet hyvin 8 asteisessa varastossa, mutta sitrukset eivät. Kaikki ovat kuivettuneet ekan talven aikana. Siiri tulee kuin varjo perässä, seuraa jokaisen askeleen. Ja kiitos, sitä samaa Saila !

   Poista
 2. Kuitupalmusi on komea näky. Hienoa, että se jaksaa nämä meidän talvemme. Ehkä Siirin aktiivisella huolenpidolla on merkityksensä.
  Lumi on sulanut hurjaa vauhtia. Eiköhän juhannuksena jo ole lumetonta.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos palmu on näyttänyt aivan rutikuivalta, on Siiri lirauttanut juurelle. Aika paljon palmua saa kyllä kastella, että se pysyy vihreänä talven yli. Alkuvuosina vein vain lunta sen juurille muutaman kerran, se ei riittänyt. Ja onhan se tietysti nyt paljon isompikin. Kiitos, samoin sinne, keväistä viikkoa !

   Poista
 3. Mahtavan kokoinen palmu! Enkä ihmettele, että tarvitset apua mullan vaihdossa :) Sinulla onkin vaikka mitä ihanuuksia talvetettuna, tuo kiivi kuulostaa mielenkiintoiselta.
  Mukavaa kevään odotusta, teillä päin onkin vielä paljon lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenny kiivi kukkii viime keväänä ensimmäisen kerran. Kukat kyllä varisivat pois, kun siirsin sen sisälle. Nyt en tee sitä, suoraan kasvihuoneelle vain. Saas nähdä, miten tänä vuonna. Ei nyt enää onneksi lunta noin paljoa ole, sulaa kovaa vauhtia.

   Poista
 4. On sulla kauniita Palmuja.
  Skool vaan keväälle.

  VastaaPoista
 5. On palmulla kokoa kyllä :) Muutenkin mielenkiintoisia kasveja sinulla talvehtinut. Minäkin hankin sellainen pienen oliivipuun nyt keväällä ja katson pysyykö hengissä.

  VastaaPoista
 6. Huisin upea palmu! Sinulla talvehtii vaikka ja mitä. Omat talvetettavat unohtuivat penkkiin...

  VastaaPoista
 7. Mahtavan näköinen palmu <3

  Keväiset terveiset Pohjanmaalta :) - Ronja -

  http://minunvalokuviani.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Vautsi vau, upea palmu. Kiva, että kiivikin on hengissä, samoin verenpisara. Mukavia kevätpuuhailuita Sinulle :)

  VastaaPoista