torstai 3. toukokuuta 2018

Orvokeista kesä alkaa


Viime postauksesta on kulunut pari viikkoa. Tässä välissä on loputkin lumet ja jäät sulaneet. Samoin katosivat yöpakkaset, ainakin toistaiseksi. Uskaltauduin ostamaan orvokkeja ja pääsin istutushommiin. Kyllä tämä onkin taas ihanaa. Viime kesästä tuntuu olevan harvinaisen pitkä aika.


Tässä postauksessa näkyvät kesäkukkamullat ja mainitut kastelulannoitteet olen saanut Biolanilta blogiyhteistyön merkeissä. Kiitos Biolan !

Istutan orvokit ja kaikki muutkin ruukkuistutukset kesäkukkamultaan. Sen sisältämä kevytsora ja biohiili tekee siitä kevyttä. Ei tule saviruukutkaan liian raskaiksi nostella. Toinen hyvä ominaisuus biohiilellä on sen kyky sitoa vettä itseensä. Sen ansiosta kukkien kasteluvälit ovat pidemmät kuin tavallisella puutarhamullalla.


Olin sen verran tohkeissani ensimmäisistä kesäkukista, että unohdin laittaa ruukkuihin varastolannoitteet. Tai voisihan sen vieläkin laittaa kukkien väleihin, mutta hoidan lannoituksen näille orvokeille myöhemmin luonnonravinnenesteellä. Sitä voi laittaa jokaisella kastelukerralla (tai oma ohjeeni; silloin, kun muistaa) 1 korkillisen 3 litraan vettä.

Biolanilla on myös toinen vaihtoehto kastelulannoitukseen, Biolan Kesäkukkalannoite.


Vaikka lumihangistakin tykkään, kyllä orvokit ja multapussit on taas niin piristävä näky. Ei ollut yhtään haitaksi, vaikka jaksoin istuttaa vain pari kolme ruukkua päivässä. Oli kiva vain fiilistellä tällä näkymällä, lupaus kesästä 💚 


Orvokinostoreissulta mukaan lähti myös nämä iloiset veitikat. Samaa sarjaa oli myös pupujussi ja tatti. Saas nähdä pitääkö ne käydä ostamassa vielä puutarhan puolelle.


Krookukset selvisivät talvesta. Olihan niillä aikamoinen lumikerros suojana. 


Vappuna käytiin iltakalassa. Kalaa ei kyllä tullu, mutta ilta oli hieno.


Toivotaan, että tämä siili houkuttelee muitakin piikkipalloja hipsuttelemaan iltahämärissä puutarhaan. 


Mukavaa kevään jatkoa 🌱