keskiviikko 8. elokuuta 2018

Kesän kuulumisia


Tämän kesän kukkien värit oli punainen. valkoinen ja sininen.
Siniset kukat jäävät nyt seuraavaan postaukseen, en jostain syystä saa lisättyä kuvia enää tänne.


Istutin kuitupalmun alle kesäkukkia. Ne toimivat siellä hyvin. Ei ole palmukaan moittinut uutta multaa. Palmu kasvaa nyt istutusmullassa. Pinnalle lisäsin kesäkukkia varten kevyempää puutarhamultaa.Siirin terveiset kuumalta pihakivetykseltä. Äitienpäiväruusu viihtyi hyvin paahteessa, kunhan muisti kastella joka päivä, joskus kaksikin kertaa.


Kesällä meillä oli lapsemme rippijuhlat. Konfirmaatiota juhli kanssamme läheisimmät sukulaiset ja ystävät.

Alkukesästä ostamani kukattomat ale-pelargoniat innostuivat kukkimaan vasta juhlien jälkeen. Mutta nyt niistä saadaan toivottavasti nauttia myöhälle syksyyn. Tämä syvänpunainen on 'Ruben'.


Toinen tämän kesän hankintoja on 'Malaika' pyramidi pelargonia. 
Kolmas on 'Maxima' violotti/valkoinen, yritän sen kuvaa seuraavaan postaukseen. Onkohan blogini nyt täynnä, kun kuvia ei saa enää lisättyä ???Mielenkiinnolla odotan seuraavaa vesilaskun tasausmaksua. Hirvittää miten suuri se on. Kesäiltoina ei tarvinnut miettiä, mitä tekisi.


Pergolassa kukkii tänä kesänä tomaatteja ja paprikoitakin. Kasvihuoneprojekti jäi perustusten tekoon. Jatkamme sitä, kun jaksamme.
Kasvihuoneessa kasvanut Zilga on kasvanut tämän kesän taivasalla. Sen onneksi kesä on ollut niin kuuma. Ei ole tainnut edes huomata katon puuttuneen. Nyt pitäisi jatkua lämmin syksy, niin rypäleet kypsyisivätkin. Oli siellä ensimmäisiä sinertäviä, kun eilen lyhentelin versoja. Leikkasin muutamia lehtiä pois, että rypäleet saavat paremmin aurinkoa.Mansikkoja tuli ihan hyvin, kuivuudesta huolimatta. Omilla pärjätään ensi talvi.


Vadelmat päätyvät hilloihin. 


Kesäillan iltapala.


Herkkuja ja väriterapiaa talven varalle.


Saskatoonien kanssa pitää olla tarkkana. Ensin suurin osa on raakoja, seuraavaksi ylikypsiä. Niitä pitää poimia yksitellen sitä mukaa, kun kypsyy. Osa marjoista jäi puskaan muutamaksi ylimääräiseksi päiväksi reissun takia. Sitten ne olivatkin jo ryppyisiä ja homeisia. Lopuilla saa linnut herkutella.


Toivotaan, että lämmin kesä vielä jatkuu. Ainakin 3 päivää luvattiin hellelukemia. Seuraavina päivinä voisi käydä vielä uimassa. Aurinkoa ja lämpimiä päiviä 💗