lauantai 25. toukokuuta 2019

Kasvihuone ym. kuulumisia


Hei pitkästä aikaa ! Täällä saatiin vihdoinkin kasvihuoneprojekti eteenpäin. Miehen työkaveri tuli avuksi ja nikkaroi laattian. Perustukset tehtiin miehen kanssa kahdestaan viime keväänä, mutta hommat tyssäs siihen syöpähoitojen takia. Samat hoidot jatkuu edelleen ja niistä on tullut hyvä vaste. Harmittavaa vain, kun selkä on niin huonossa kunnossa. Onneksi löytyi avulias kaveri ja laattia tuli tehtyä helteisenä lauantaipäivänä. Enköhän minäkin saa tästä taas uutta puhtia ja päivittele tänne blogiin puutarhakuulumisia.


Tuossa edessä odottaa toinen homma. Ajattelin tehdä mansikoille uuden laatikon. Laitan kasvulaatikot samaan linjaan kasvihuoneen kanssa. Mahtuu sitten tekemään paremmin kulkureitin. Alkukeväällä siirsin jo toisen mansikkapenkin taimet. 


Kyllähän oli kuuma päivä rakennushommiin, lämpö huiteli 26 asteessa eikä tuulen virettäkään. Ja tuo paikka on muutenkin suojainen ja lämmin. Kökkämies joutui kuumaan pätsiin. Mutta niin tuli laattia valmiiksi.


Öljyttiin vielä illalla laattia ensimmäiseen kertaan. Käytettin myrkyttömää puuöljyä, jota suositellaan viljelylaatikoille ja kasvihuoneen puuosille. Väri on ladon harmaa. Vähän siinä näkyy sutijoiden rajat, mutta eiköhän ne peity kasvien ja ruukkujen alle. Ja pitäähän sitä öljytä myöhemmin uudestaan.


Siirillä on ollut käytössä kesäpesänä Biolanin kastelualtaiden ympärillä olevat laatikot. Eiköhän ne vielä tänä kesänä pääse alkuperäiseen käyttöön. Työkaveri lupasi tulla tekemään myös runkoa. Puutavara siihen on taapelilla odottamassa. Seinät teemme kennolevyistä, niistä pyysin kans tarjouksia.


Kevään kukkasia.Hedelmäpuilla on just nyt kukka-aika meneillään. Niitä tulee katteltua ja nuuhkittua melkein yötä päivää. Niinkuin aina ennenkin 😍😃

siniluumu

luumun- ja kriikunankukkia

punaluumun kukkasia

 
aprikoosinkukkia


Siiri odottelee salaattien kasvua ja minä odotan hartaasti, että pääsen taas tänä kesänä kasvihuoneen lämpöön 😅