perjantai 31. toukokuuta 2019

Kasvihuoneprojekti etenee pikkuhijaa


Kasvihuone alkoi nousemaan helatorstaina. Siihen naputeltiin runkopuita etu- ja takaseinään sekä kattoon. Miehen työkaveri oli taas timpurin hommissa ja me siinä apulaisina. Nyt oli vaihteeksi kylmä, tuulinen ja sateinen päivä. Laattiaa, kun tehtiin hellelukemissa. Ilmat vaihtelee äärilaidasta toiseen. Seuraavaksi pitää hakea lisää puutavaraa päätyseinien ja välitukien tekemistä varten.


Naapurin kisu oli seuraavana aamuna tarkistamassa, että mikäs se tämä rakennelma on. Googlettelin aamusta, minkä värisiä myrkyttömiä vaihtoehtoja olisi seinien puurakenteiden ja kattotuolien käsittelemiseen. Alkuperäissuunnitelma oli tuo "ladonharmaa" sävy, mikä on laattiassakin. Aloin vain miettimään, sopiiko se seiniin vai pitäisikö olla vaaleampaa. En vain löytänyt kasviöljypohjaisista ladonharmaan lisäksi kuin mustan, ruskean ja vihreän. Kattotuolitkin voisi laittaa eri värillä. Jaa-a, kun osaisi päättää :)


Kultainen kitaika omenapuu kukkii tällä hetkellä. Toivottavasti tuulet tyyntyis ja ilma lämpenis, että pölyttäjät pääsisivät hommiinsa.


tulppaanien aikaaAikaisemmin kukassa ollut valkokirsikka Lumikki.


Ollaan otettu tavaksi, että käydään usein rannalla kävelyllä. Siellä jotenkin ajatuksetkin tuulettuu ja nollautuu paremmin. Viime päivinä rannalla on ollut niin kova tuuli, että pitää oikein puskea itseään eteenpäin. 


Purjeveneelle taisi olla turvallisempi pysytellä rannassa. 
  

Meillä on kasvamassa nyt uusi pikkuinen päärynä. Pepi on lajike ja kukassa nyt ekaa kertaa. Vanha Aunen päärynä piti kaataa pois, kun se sairastui. Kaivoin kannon ja juuret pois sekä vaihdoin mullat penkkiin. Toivottavasti uusi Pepi pysyy terveenä ja kasvaa tyytyväisenä. Saadaan sitten taas muutaman vuoden päästä istua päärynäpuun varjossa :)