tiistai 11. kesäkuuta 2019

Kasvihuoneen runko valmistuu


Taas koetti kökkäpäivä. Miehen työkaveri tuli laittamaan välitukia kattoon. Kun naapuri kuuli naputtelun, kohta oli naulapyssy hommissa mukana. Ja kyllä sillä välituet tulikin joutuisasti paikoilleen. Kyllä saa olla tyytyväinen, kun löytyy näin avuliaita ihmisiä. 


Sitten minäkin pääsin hommiin, ensiksi nyt kuvailemaan...


...ja sitten käsittelemään runkopuita. Löysin Osmocolorilta vaaleamman harmaan sävyn Luoto nimeltään. Tämä oli parempi väri seiniin, kun laattiassa oleva tummanharmaa Lato-sävy. Tämäkin on myrkytön valmiste ja suositeltu kasvihuoneille ja kasvulaatikoille. Noissa kasvulaatikoissa onkin samaa Kastanjan värisenä. Tämä ei ole maksettu mainos, ihan muuten vaan kerron, kun olen niin tohkeissani tästä uutuudesta.Pikkuhiljaa maalaus hommat eteni. Seurana oli aina takuuvarmasti hyttysparvi ja toisinaan Siiri, joka kömpi varjosta katsomaan, missä kiipeilen.
Punakanelissa oli kukkia valtavasti. Luoto väri on yllättävänkin peittävää, nämä on vasta yhteen kertaan käsiteltyjä. Eikä niitä kuulemma tänä kesänä tarvitse toista kertaa käsitelläkkään. Tähän mennessä on mennyt vajaa neljä litran purkkia. Hintaa niillä taisi olla 22 €/ purkki. Ei paha, kun tietää, että on turvallinen tuote niin kasveille, kun ihmisillekin.


Siiri kävi vielä illalla tarkastamassa työn jäljen. Se kelpasi ja pinkaistiin samantien hyttysiä pakoon.
Nyt sitten odotellaan, mistä saataisiin kennolevyt. Yhdellä yrityksellä on toimitusvaikeuksia, joten täytyy kysellä muualta.


Alaskanvatukan suloisia kukkia. Saas nähdä tuleeko tänä vuonna marjojakin.


Rantamaisemia kevään varrelta.Olemme muutaman kerran käyneet rannalla katsomassa, josko päästäisiin nuotiolle grillailemaan. Mutta aina on ollut porukkaa paikalla. Tuo olisi niin kiva paikka istuskella, mutta niin se on monen muunkin mielestä. Keväällä saaressa oli vielä rauhallista.