sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kennolevyjen asennusta

                            yhteistyöpostaus/ Kivikangas Kasvihuoneet

Kasvihuoneprojekti on edennyt ensimmäisten kennolevyjen asennusvaiheeseen. Mies aloitti työkaverinsa kanssa kattolevyistä. H-listat sai ujutettua kennolevyjen reunoihin fairyveden avulla. 
 


Laitettiin levyn uloimpaan reunaan H-lista jo maassa valmiiksi, se onnistui helpommin siinä. Ja levyn sisimmän reunan miehet ujuttivat katolla jo edellisessä levyssä olevan H-listan sisälle. Fairyn avulla se onnistui huomattavasti helpommin.


H-profiili 6 mm kennolevyyn, pituus 150cmHeillä onnistui asennus kahdestaan, mutta kolmaskaan ei kuulemma olisi ollut pahitteeksi. Levy pääsi luiskahtamaan pari kertaa listasta. Siinä olisi kolmannesta ollut apua, jos olisi ohjannut ja painanut levyä sivulta päin. Kuljetuksessa vaurioituneen levyn tilalle tuli uusi ja se saatiin eilen paikoilleen. Kasvihuoneessa on nyt katto valmiina.


Sitten pidettiin pieni miniloma mökkeilyn merkeissä. Sattui olla just tällainen meille sopiva 3 päivän pätkä vapaana yhdellä saarimökillä. Miesväki pääsi kalastelemaan ja ...


..minä nauttimaan merimaisemista :) Ilma ei nyt ollut kovin kesäinen, tuuli puhalteli pohjoisen suunnalta. Mutta kesä se on, kun on heinäkuu ja uimassakin käytiin.  


Täytyy myöntää, että rannalla oleva hiekkakasa ja lapiot houkutti kummasti jo toisena päivänä. Eihän sitä tahdo osata yhtäkkiä pysähtyä vain nautiskelemaan, mutta sain oltua :D
  

Keskityin sitten kuvailemaan maisemia. Ensimmäisen päivän ja yön oli kova tuuli ja  tosi kylmää. Mutta seuraavana aamuna kaunis ja tyyni ilma. Harvoin tulee oltua hereillä auringonnousun aikaan, mutta nyt heräsin 4.44 ensimmäisten auringonsäteiden osuessa suoraan silmiin.


Kannatti herätä, kaunis aamu.


Huomenta 💛
  

Kotiin palattua jatkettiin hommia. Mietittiin jo aikaisemmin, että mites seinän kennolevyt saa ujutettua H-listojen sisälle. Mies ehdotti, että kokeillaan saadaanko liitettyä päätyseinän levyt jo maassa yhtenäiseksi elementiksi. Poika tuli myös apuihin ja onnistuihan se kolmistaan. Ja saatiin nostettua koko seinä kerralla paikoilleen. Teipit ylä- ja alapäähän ja U-listat olin laittanut niihin jo aikaisemmin valmiiksi.


Suojamuovit kannattaa ottaa vasta lopuksi pois, ettei kennot turhia naarmunnu asennusvaiheessa.
 

H-listat kiinnitettiin 4,8 x 35 kokoisilla kennolevyruuveilla. 
  

Nurkissa levyt ruuvattiin suoraan kiinni runkoon (niihin ei laitettu H-listaa). Reiät ruuveille porattiin 8 mm.n poralla (ruuvit on 4,8 mm), jotta levyt pääsevät elämään lämmön laajentaessa niitä.


Ruuvit 40 cm välein. 


Nyt on katon ja toisen päätyseinän kennolevyt paikoillaan. Siiri sai sateen lisäksi suojan pohjoisen tuulilta :) Huomenna aiotaan jatkaa toisen päädyn asentamista.