torstai 20. helmikuuta 2020

Automaattiavaajien asennus

                                               yhteistyöpostaus/ Kivikangas Kasvihuoneet

Seuraavaksi kasvihuoneeseen asennettiin automaattiavaajat. Ne helpottavat huomattavasti, kun ei tarvitse huolehtia luukkujen avaamisesta ja sulkemisesta. Kennolevyhuoneeseen sopii Univent-automaattiavaajat. Näillä on 7 kg nostokyky. Laitteen ohjaussylenterin sisältämä vaha laajenee lämmetessään ja työntää luukun auki 17-25 asteessa. Illalla ilman viilentyessä avaajan jousimekanismi vetää luukun kiinni. 


Ensimmäiseksi mieheni nikkaroi luukkuihin kehikot, joita tässä soviteltiin paikoilleen. Kun kaikki 4 kehikkoa olivat valmiina, käsittelin ne vaalean harmaalla EcoGardenilla. Sen jälkeen luukut kiinnitettiin yläreunoistaan saranoilla. 


Automaattiavaajan asennukseen tarvittiin lisäksi kulmarautoja. Niiden avulla avaajan sai kääntymään oikeaan kulmaan. Eli avaajan pohjaosa on ensin kiinnitetty kulmaraudan toiseen puoleen ja kulmaraudan toinen puoli sitten luukun karmiin. Tässä kohtaa mietittiin jonkin aikaa, miten luukun avautuma saadaan kohdilleen. 
Loppujen lopuksi sylenteriä kiertämällä luukku saatiin avautumaan 17-19 asteessa.
Sylenteriä kiertämällä saadaan säädettyä 0,5 astetta/ kierros.
Suurin ikkuna-avautuma tällä avaajalla on 45 cm. Se saavutetaan 30 asteessa.
  

Ajateltiin, että eiköhän takaseinän kaksi luukkua ja etuseinän toiset kaksi riitä. Ja ovea voi pitää auki tarvittaessa.


Ehdittiin nukkua Siirin kanssa jo monet päikkärit kasvihuoneella. Siellä on niin ihana rauha lueskella  ja laittaa sitten simmut kiinni ja nukahtaa sateen ropinaan tai lämpimiin auringonsäteisiin. 


Illan viilentyessä etuseinän luukku on sulkeutunut. 


Sitten oltiinkin jo marja ajassa.
Kyllähän keskellä kasvihuonetta divaani täytyy olla :D


Siiri nauttii olostaan ja uudesta kesähuoneesta 💚